10:46 / 27.04.2020.

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/HRT

Žeža se prisjeća početaka "Dobro jutro, Hrvatska": U šminku sam ulazila u 5.30

-

-

Foto: - / -

"Dobro jutro, Hrvatska" s vama je već 28 godina, a današnjim voditeljima pritisak stvara to što ih svakoga dana gleda i Željka Fattorini.
"Sad kad krene ovaj prilog, uznojit ću se. Vidio sam ga unaprijed. Jedino što sam shvatio na televiziji, to je: već sutra ćemo biti zastarjeli. I naše frizure, i odjela, i govor", komentirao je jutros dugogodišnji voditelj emisije "Dobro jutro, Hrvatska" Davor Meštrović Meštar uvodno prilog u kojem su se prisjetili kako se emisija stvarala godinama unazad."Dobro jutro, Hrvatska" s vama je već 28 godina, a današnjim voditeljima pritisak stvara to što ih svakoga dana gleda i Željka Fattorini.

Bila je samo jedna od onih koji su obilježili ovu emisiju, ali godinama je bila dio programa Hrvatske radiotelevizije. Javljajući se danas u emisiju uživo, otkrila je da je legendarni privjesak slonića kojega nije skidala ni za vrijeme dok je vodila emisije, još uvijek tu. Nosi joj sreću i dalje, kaže.

Kada je emisija tek počela s emitiranjem, Željka je kolegama rekla da joj se ne obraćaju s "vi", nego "ti", iako su bili mlađi od nje, otkrio je Meštar.

- Ja imam nekoliko početaka jer je moja televizijska karijera pola stoljeća, prema tome morate znati da sam prošla puno audicija, da sam svašta morala učiti, razne tečajeve, pazila sam na govor, uvijek su bile neke kritike i pohvale. Onda je u jednoj fazi došla i emisija "Dobro jutro, Hrvatska" koja je meni osobno vrlo draga zbog toga što je to emisija koja ide uživo, nema prevare, jer se mi svi uredno pripremamo dva dana prije. I kad dođemo tamo sa svojim papirima, stvar se je već skuhala doma, a mi to prezentiramo svojim gledateljima, koji su u to doba dana manje-više svi dobronamjerni i dobre volje. Ne svi, ima i mrguda! Ali ja računam da nas je jedan veliki dio gledatelja jako volio, kazala je.

Početak je bio uspješan, prisjeća se. Onda je došao i rat, kada su pomagali u humanitarnim prilikama. Bila je to za sve njih velika čast i ljudi to pamte, kaže.

Na šminkanje je, kaže, dolazila prva, najranije. Uvijek s cvijećem u rukama.

- Na porti su me gledali već malo sumnjivo. A šminkerice su već bile jadne, jer su znale, kad je Žeža u službi, moramo tamo biti jako, jako rano - prisjeća se.

Žeža bi, kaže, već u 5.30 bila na vratima šminke.

Ponosna je danas na cijelu redakciju emisije "Dobro jutro, Hrvatska".

- Negdje me podsjeća na doba rata, kad smo svi bili jako važni, imali smo odgovorne zadatke i jako smo ih zdušno radili. Isto tako i sada, u doba koronavirusa, u doba potresa - kazala je.

Zvali su je u studio za 28. rođendan emisije i njena je instinktivna reakcija bila: "Naravno, dolazim!". No onda je, kaže, "kućni žiri" odlučio da je u rizičnoj skupini i da je bolje da se javi putem Skypea.

Željku danas ispunjava prije svega uloga bake, a "Dobro jutro, Hrvatska" prati svaki dan. Pritisak je to na današnje voditelje, kažu.

Imala je i kritiku za njih, evo što kaže:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!