ZFF: Izbor iz jubilarnog festivalskog programa u kinima diljem Hrvatske

23.09.2022.

12:44

Autor: Hina/HRT/V.G.

Zagreb Film Festival

Zagreb Film Festival

Foto: Neva Zganec / PIXSELL

Izbor iz festivalskog programa 20. Zagreb Film Festivala pod nazivom ZFF putuje bit će prikazan u dvadesetak kina diljem Hrvatske te će tako prenijeti dio festivalske atmosfere i u druge gradove.

Jubilarno izdanje ZFF-a održat će se od 23. do 30. listopada na nekoliko lokacija u Zagrebu.

Dio glavnog programa ovogodišnjeg izdanja kao i putujuće selekcije bit će i pobjednik Berlina, španjolski kandidat za Oscara i prvi film na katalonskom jeziku koji je osvojio Zlatnog medvjeda, film "Alcarras" redateljice Carle Simón.

Tu su i filmovi "Praznik rada" bosanskohercegovačkog redatelja Pjera Žalice iz programa Ponovno s nama te francuska uspješnica, film Mikhaëla Hersa "Noćni putnici" s Charlotte Gainsbourg u glavnoj ulozi iz popratnog programa Velikih 5.

Iz programa posvećenog djeci i mladima u sklopu ZFF putuje bit će prikazan nizozemski znanstveno-fantastični hit "Kapetanica Nova" o znanstvenici koja se vraća u prošlost kako bi spriječila klimatsku katastrofu.

ZFF putuje održava se već niz godina u kinima članovima Kino mreže, paralelno sa središnjim događanjem u Zagrebu, a pokrenut je s ciljem da festivalski program i atmosferu približi publici diljem Hrvatske.

Festival se u Zagrebu održava u kinima SC, Tuškanac i Kinoteka, u MSU-u i Dokukinu KIC, a dio programa moći će se pratiti i online na kinoeuropa.hr i croatian.film.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!