ZGodionica na Bundeku okupila mnogo djece

26.08.2022.

20:09

Autor: Gordan Ćelić/Dnevnik/IMS/HRT/T.D.

Javljanje Gordana Ćelića u Dnevnik

Javljanje Gordana Ćelića u Dnevnik

Foto: Dnevnik / HRT

Na zagrebačkom Bundeku okupilo se mnogo djece - počinje ZGodionica, festival za male i velike. Održavat će se 17 dana uz niz besplatnih radionica, sportskih aktivnosti, igara i atrakcija. Na Bundeku bila je i ekipa HRT-a.

Reporter Gordan Ćelić javio se u Dnevnik HTV-a te rekao kako je eksperimentom - "Ledeni izlet" svečano otvorena ZGodionica na Bundeku gdje se okupilo 300 mališana i svi su s velikim zanimanjem promatrali što se događa tijekom eksperimenta.

- Vidjeli su kako se ponašaju voće i povrće, ali i predmeti kad ih uronimo u tekući ugljik. Bilo je tu kombinacija i s kisikom, interes je bio velik da ni na jednom drugom sadržaju u parku nije bilo nikoga. Puno je sadržaja, mališani se mogu baviti sportom, otići u indijanske šatore, knjižnicu, oslikati lica ili spustiti se zip-lineom. Cilj je pomoći i otkriti djeci i roditeljima afinitete prema znanosti, kulturi, umjetnosti ili bilo kojem od drugih sadržaja koji su ovdje dostupni, rekao je Ćelić u javljanju s Bundeka.

U programu koji slijedi u narednih 17 dana sudjelovat će i Hrvatski prirodoslovni muzej, Hrvatska olimpijska akademija, Muzej iluzija, Prijatelji životinja, Udruga Smiješak za sve, te Ogulinski festival bajke koji 2. rujna gostuje u Zagrebu.

Radno vrijeme festivala je od 16 do 23 sata tijekom tjedna te od 10 do 23 sata vikendom. Ulaz na festival i kazališne predstave te sudjelovanje u radionicama i sportskim aktivnostima su besplatni.

Posjetitelji su rekli kako su zadovoljni ZGodionicom, posebno eksperimentom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!