09:53 / 01.03.2019.

Autor: E.L.S./HRT

Žive slike u Zagrebu

-

-

Foto: - / -

Ulaz je besplatan, a vrijeme održavanja je od 11 do 14 sati. Priredba svake godine izazove veliku pozornost i odlične reakcije
Muzej Grada Zagreba i ove godine, već 20. put život osoba iz zagrebačke prošlosti približava svojim posjetiteljima. Projektom Žive slike oživljuje povijest Zagreba kostimiranim likovima.

Ovo događanje održava se tradicionalno od 2000. godine, u vrijeme zadnjeg vikenda prije fašnika, a ulaz je za sve posjetitelje besplatan. U projektu sudjeluju svi djelatnici Muzeja i njihovi gosti.

Ako želite upoznati osobe koje su imale značajnu ulogu u zagrebačkoj povijesti, poput bana Jelačića, kralja Bele IV., Marije Jurić Zagorke, operne dive Milke Trnine, ali i poznate gradske obrtnike i slične, zaputite se na Gornji grad sutra u nedjelju. Svaki od kostimiranih likova, koje utjelovljuju djelatnici Muzeja, priča neku zanimljivu priču vezanu uz određeni lik i razgovara s publikom.

Više o tom zanimljivom projektu saznao je Krešimir Volarević.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!