Zoltan Papp i Andrea Kren najavili svjetsku plesnu senzaciju Lord of the Dance

22.02.2018.

11:15

Autor: K.D./HRT

-

-

Foto: - / -

Ovog proljeća, zagrebačka publika imat će priliku svjedočiti Lord of the Dance plesnom spektaklu, a svjetsku plesnu senzaciju, koji su u emisiji dobro jutro, Hrvatska najavili plesači Zoltan Papp i Andrea Kren.

Ovog proljeća, zagrebačka publika imat će priliku svjedočiti Lord of the Dance plesnom spektaklu, a svjetsku plesnu senzaciju, koji su u emisiji dobro jutro, Hrvatska najavili plesači Zoltan Papp i Andrea Kren.

Redatelj Michael Flatley dobio je priznanje Guinnessove knjige rekorda čak 4 puta u karijeri. Još od izvedbe u glasovitoj Wembley Areni 1998.  Lord of the dance drži svjetski rekord od 21 uzastopne rasprodane izvedbe, a u 1998. je oborio vlastiti rekord zaplesavši s 35 udarca u sekundi. 1999. i 2000. također su mu odana priznanja Guinnessovih rekorda za najviše plaćenog plesača s tjednim honorarom od čak 1,6 milijunadolara i s najvišom policom osiguranja na 'plesačke noge' u iznosu od 40 milijuna dolara.

Svjetski proslavljenu plesnu senzaciju pogledajte 8. travnja u Areni Zagreb. Iznimno talentirana umjetnička trupa dočarat će publici klasičnu priču kroz prekrasnu mješavinu glazbe i plesa, prožimajući tradicionalno sa suvremenim. Rasvjeta, ogromni projekcijski ekran najsuvremenije tehnologije, u širini čitave pozornice, pregršt specijalnih efekata i vrhunski svjetski akrobati u vješto osmišljenoj cjelini pretvorit će pred vašim očima glazbeno-plesnu predstavu u spektakl i doživljaj koji će se dugo pamtiti.


Naši gosti puno vremena provode na turnejama, pa se među njima dogodila i ljubav, a u trupi nastupa i Andrein brat. Zoltan se pridružio Irish Dance show-u, preuzevši ulogu glavnog plesača na nastupima diljem svijeta. Godine 2005. postao je dio predstave Celtic Tiger Michaela Flatleya, a 2007. i Lord of the Dance-a. Tada već glavni plesač, 2011. godine postao je i kapetan plesne skupine za taj show na njihovoj turneji u SAD-u i Kanadi. Jedan od Zoltanovih snova ostvario se kada je dobio glavnu plesnu ulogu "Dark Lord" u predstavi Lord of the Dance, Michaela Flatleya. Zoltan je sada i kvalificirani učitelj irskog plesa.

Andrea je s 13 godina  u Budimpešti počela trenirati irski folklor, suvremeni i jazz ples. Kao jedna od prvih plesačica iz kontinentalne Europe sudjelovala je na svjetskim natjecanjima u irskom plesu, između 2005. i 2007.  Godine 2008. Pridružila se trupi predstave Feet of Flames na Tajvanu, gdje je nastupila pred 15000 ljudi u Taipei Areni. Nastavila je turneju s Lord of the Dance diljem SAD-a, Kanade, Južne Afrike, Brazila, Izraela i Europe. Njezino najznačajnije iskustvo bilo je ono u ožujku 2014. godine, kada je nastupila u glavnom gradu Budimpešti, pred 6000 ljudi, u showu u kojem je gostovao i sam Michael Flatley. Andrea je sada i kvalificirana učiteljica irskog plesa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!