14:01 / 29.07.2020.

Autor: Anita Markovina Radnić/Vijesti iz kulture/V.M./HRT

Zoran Predin u Splitu pjevao Arsena

-

-

Foto: - / -

Najljepše pjesme Arsena Dedića sinoć je njegov prijatelj, suradnik i poklonik Zoran Predin izveo na splitskom Sustipanu. Da je živ, Arsen bi jučer proslavio 82. rođendan.
Najljepše pjesme Arsena Dedića sinoć je njegov prijatelj, suradnik i poklonik Zoran Predin izveo na splitskom Sustipanu. Da je živ, Arsen bi jučer proslavio 82. rođendan.

'Tvoje nježne godine', 'Kuća pored mora', 'Pamtim samo sretne dane' - nizali su se Arsenovi klasici u gypsy swing aranžmanima u bajkovitome ozračju splitskog Sustipana.

Arsen, jedan od najcjenjenijih hrvatskih skladatelja, kantautora, pjesnika i otac hrvatske šansone, Zoranu Predinu bio je - prijatelj.

- On je nekako vanzemaljac u mom životu. Moj učitelj, moj mentor, moj kolega... Danas je moj anđeo čuvar, rekao je Predin.

Izveli su Zoran Predin, Damir Kukuruzović i Matija Dedić - pjesme s albuma ‘Zoran pjeva Arsena’ izdanoga prošle godine. Oda je to našem najvećem pjesniku među glazbenicima i glazbeniku među pjesnicima.

Otkako mu je prije pet godina otac preminuo Matija je, kaže, svaku notu svirao sa strahopoštovanjem, a odnedavno - i s ponosom.

- Svima govorim da i ono što se u Šibeniku sprema više ne bude komemorativno, da to više ne bude tuga i sjeta nego da tradicija tih koncerata i obilježavanje rođendana moga oca i godišnjice smrti bude veselo, poručio je Matija Dedić.

Bio je ovo prvi u nizu koncerata 66. Splitskog ljeta nazvanih Split So(u)l u koprodukciji s Music Timeom. Sutra, u četvrtak, na Sustipanu će nastupiti gitaristički virtuoz Vlatko Stefanovski.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!