15:39 / 12.12.2018.

Autor: M.Š./E.L.S./HRT

Zrinka i Pero novi stanovnici čakovečkog Perivoja Zrinskih

-

-

Foto: - / -

Premještanju u novi dom svjedočili su i učenici šestih razreda Prve osnovne škole, koji već od prošle godine uče o crvenoj vjeverici.
Zrinka i Pero crvene su vjeverice, od danas i novi stanovnici čakovečkog Perivoja Zrinskih. Kako je želja grada vjeverice ponovno naseliti u gradski park, dovezene su iz zagrebačkoga Zoološkog vrta.

U sklopu projekta repopulacije crvene vjeverice, koji Grad Čakovec provodi u suradnji s Prvom osnovnom školom, zagrebačkim Zoološkim vrtom i Javnom ustanovom 'Međimurska priroda', u Perivoj je postavljena prilagođena nastamba sa svim uvjetima koji su potrebni za privikavanje na novu sredinu.

Premještanju u novi dom svjedočili su i učenici šestih razreda Prve osnovne škole, koji već od prošle godine uče o crvenoj vjeverici.

Zrinka je starija nešto više od godinu dana, dok se Pero okotio u kolovozu ove godine.

Po svojoj biologiji su dosta aktivni niikad nisu na mjesto, to im je jednostavno u prirodi. Prilikom puštanja odmah su izletjeli iz transportera i odmah su istražili cijeli teritorij što je jako dobar znak i dobro ponašanje, izjavila je Dijana Beneta, Zoološki vrt Grada Zagreba.

Za ovaj projekt Grad Čakovec izdvojio je 70 tisuća kuna.

Zrinka i Pero u nastambi će provesti tri mjeseca, a onda je cijeli Perivoj Zrinskih - njihov.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!