Zvijezda 'Crno-bijelog svijeta': U pjesmama volim pisati o svojim najgorim osobinama

25.11.2021.

14:35

Autor: Kod nas doma/HTV

Filip Riđički

Filip Riđički

Foto: Kod nas doma / HRT

Filip Riđički hrvatski je glumac, glazbenik i radijski voditelj, možda najpoznatiji po svojoj ulozi Kipa u TV seriji "Crno-bijeli svijet", koji kaže da uživa u svim poslovima, no glazba mu je najviše prirasla k srcu jer je u njoj, kako kaže, "sam svoj majstor".

- Riječi koje biram i način na koji ću ih pjevati su moji, i nema nikakvog direktora ili redatelja koji će mi reći suprotno, što je dosta oslobađajuće, kaže za emisiju Kod nas doma.

Ovaj svestrani umjetnik također je i član bendova Sacher i Lika Kolorado, za čije ime ga je inspirirao Nikola Tesla.

- Nekako ga štujem i puno sam čitao o njemu, bilo mi je zanimljivo da je izvorno iz Like, a kad je otišao u Ameriku napravio je laboratorij u Coloradu. Ono što znam o Coloradu je da je geografski poprilično sličan Lici, pa mi je bila interesantna ta ideja – ne moraš ti otići u Colorado da otkriješ Liku, svijet je oko nas, objašnjava Filip.

Lika Kolorado je nedavno u zagrebačkom KSET-u predstavila svoj drugi studijski album, a Filip kaže kako svoju glazbu najviše rade "zbog ekipe".

- Kad je publika pjevala s nama pjesmu 'Kralj', meni je srce bilo k'o kuća, bilo je prekrasno, kaže i dodaje u svojim pjesmama voli pisati o svojim najgorim osobinama. „Volim se ogoliti na taj način i način ono što možda imamo zajedničko publika i ja, zabavno mi je to.“

Najveći uzor u glazbi mu je Srđan Sacher, dok je u glumačkom svijetu izbor od mladih dana bio Krešimir Mikić. „Sad nekako najviše glumački kradem od ljudi koji nisu glumci – susjeda, teta u kiosku ili nekoga na poslu.“

S obzirom na brojne obaveze, Filip najviše voli ići spavati oko 21 sat kako bi već u 4:30 ustao i pripremio se za svoj voditeljski posao. „Navikneš se na sve to, ali problem je što nemaš društveni život – kad ekipa zove da idemo van ja odem doma u 22 jer sam pospan.“, kaže kroz smijeh.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!