Maja i Stjepan napustili show "Zvijezde pjevaju"

21:49 / 23.04.2022.

Autor: HRT

Zvijezde pjevaju

Zvijezde pjevaju

Foto: Dario Njavro za HTV / HRT

Pet se parova borilo za prolazak u sljedeći krug natjecanja emisije Zvijezde pjevaju. U polufinalnu emisiju prošla su četiri para zvijezda i mentora, a emisiju su napustili voditeljica Maja Ciglenečki i mentor Stjepan Lach. Ovu su subotu parovi odabirali pjesme iz različitih žanrova te su se tako okušali u rock 'n' rollu, baladama, novom valu i popu uz pratnju banda Zvijezde sviraju uživo. 

MARINA I IVANA

Prve su na scenu stupile Marina OrsagIvana Kindl izvodeći rock 'n' roll pjesmu Good Golly, Miss Molly. Nastup je energična Marina začinila i trčanjem po studiju. Bile ste fenomenalne, rekla je Barbara, a ako se netko pita kako se događaju fizičke ozljede, dodala je, evo ovako, aludirajući upravo na Marinin energični nastup.

Iz žirija čule su pozitivnu kakofoniju mišljenja. Zorica je pohvalila Marinu i rekla joj da je cijelo vrijeme pjevala te da je to pjesma koju svatko može otpjevati, ali ne na način na koji je to Marina učinila. Već dugo slušam da je rock mrtav, rekao je Jurica, ali ovakve izvedbe dokazuju da to nije točno, dodao je. Ovakvo otvaranje emisije probudilo je umornog, kako je sam za sebe rekao, Marka Tolju. Vidi se, rekao je Marini, da si ti birala pjesmu. Ovo je definitivno tvoj najbolji nastup, poručio je. Danijela je primijetila da je Marina rasturila i da je iznenađuje iz emisije u emisiju.

Za svoju izvedbu od žirija su Marina i Ivana dobile ukupan zbroj ocjena 39, dobivši tri desetke i devetku od Zorice Kondže.

MAJA I STJEPAN 

Maja Ciglenečki i Stjepan Lach izveli su pjesmu novog vala, Parnog valjka pod naslovom "Javi se".

Ja mogu samo zamišljati kako je bilo prije, rekla je Maja, bez TV prijamnika u boji, govoreći o pjesmi koju je upravo otpjevala jer, rekla je, ona nije naraštaj koji tako nešto uopće pamti. Danijeli je bilo drago što se Maja opustila i izgledali su joj scenski prelijepo. Sugerirala je, kroz šalu, da su se Maja i Stjepan počeli zaljubljivati jer su djelovali uvjerljivo dok su pjevali. Jurica, koji je nekad svirao s Parnim valjkom, rekao je da je ovo slušao kao član žirija te da Maji leže te urbane pjesme. Povjerovao joj je u izvedbi i svidio mu se scenski nastup. Napomenuo je da su mu dojmovi bolji nego prošli put. Marko Tolja poručio je Maji da ne dopusti da je obeshrabre komentari žirija. Pohvalio je točnost para pri izvedbi.

Ukupan zbroj ocjena od žirija koji su večeras Maja i Stjepan dobili bio je 33. Tri osmice i devetku od Danijele. 


MARKO I GINA 

Marko Braić i Gina Damjanović odabrali su baladu, pjesmu Stine Zdenka Runjića koju je pjevao Oliver Dragojević.

Na ovoj pjesmi i Runjićevim Stinama i mnogi bi se profesionalni pjevači razbili, komentirala je Barbara prije mišljenja žirija i za pjevanje ove pjesme potrebna je silna hrabrost, dodala je. Htio sam prihvatiti izazov, odgovorio je Marko.

Iz žirija Zorica im je rekla da je riječ o vrsti pjesme koju pjevač izabere kad želi provjeriti svoje mogućnosti, i osim što su izabrali jako tešku pjesmu, vidjelo se da je Marko izgovarao tekst prema svojim emocijama i da nije kopirao Olivera. Dinamika, dramaturgija bile su dobre, rekla je Zorica, uz napomenu da je čula jednu manju pogrešku. Hrabrost treba živjeti i vi ste večeras to napravili, vi ste se usudili taknuti ovu pjesmu i dati potpuno svježe, svoje viđenje. Ti si, Marko, ozbiljan glazbenik, rekla je Danijela. Ovo je teška pjesma zbog svega, i za pjevanje i zbog onoga što predstavlja, rekao je Tolja i dodao da je on tip koji misli da tu pjesmu nikad neće dobro otpjevati. Bio si izrazito fokusiran, rekao je Marku Braiću i dodao da mu je mrvicu zasmetala netočnost u refrenima.

Marko i Gina od žirija su dobili ukupan zbroj ocjena 39, tri desetke i jednu devetku od Marka Tolje.

ROBERT I MARIO 

Ruzinavi brod, pop pjesma Marijana Bana i Daleke obale, bila je izbor za muški natjecateljski par, Roberta Ferlina i Marija Lipovšeka Battufiacu. Definitivno ste opravdali status najvećih showmana u emisiji, rekla im je Barbara nakon nastupa. Mi smo lijepi, ako ništa drugo, rekao je Mario.

Iz žirija komentirali su ih Jurica, Danijela i Zorica. Jurica im je poručio da nemaju pojma kako je njihovo pjevanje moćno oružje, da je takva izvedba neponovljiva te im je preporučio da se to hitno stavi pod zaštitu Unescoa. Danijela je rekla da su je doveli do suza radosnica promatrajući ih kako donose sreću ljudima te dodala da ne postoji ništa ljepše. Sigurna sam da su gledatelji jednako ovako reagirali, komentirala je Danijela. Iz emisije u emisiju vi ste jedna konstanta, poručila je Zorica. Trudimo se uništiti sve što nam daju, komentirao je poslije Mario Dušku.

Za svoju izvedbu Robert i Mario od žirija su ukupno dobili 34 boda, zaradivši dvije osmice i dvije devetke.

ARETA I GORAN 

Areta i Goran večeras su se publici i žiriju predstavili baladom Još i danas zamiriše trešnja. Prođemo li u polufinale, ja ću se obrijati, najavio je Goran u uvodnom prilogu s probe.

Usuđujem se reći da, kako se približavamo finalu, sve je više hrabrih izbora pjesama, rekla je Barbara. Najveći strah, odgovorio je Goran, bio mu je da Areta ne počne plakati usred izvedbe. 

Apsolutno sam siguran jer sam doživio na svojoj koži da ste ovu pjesmu doživjeli i proživjeli. Bila si odlična, pogreške su bile zanemarive, rekao je Marko Tolja natjecateljskom paru. Odabir pjesme svidio se i Zorici, apsolutno je dobra pjesma i odličan tekst i tu se vidi da si ti, Areta, glumica, a ne pjevačica, te da si izvela pjesmu malo teatralno, no ipak je sve dobro ispalo, prepuno emocija, rekla je Zorica. Jurica je poručio da je sretna okolnost što je Areta glumica jer može glumiti da je pjevačica, ali samo do neke granice. Ovdje je u izvedbi čuo neke krivo otpjevane note, no sve zajedno, rekao je, zvučalo je dobro jer je bilo proživljeno i ljepota pjesme je ipak došla do izražaja u izvedbi Arete i Gorana. Areta je suzama pokazala da je zaista emotivno doživjela pjesmu.

Za svoj nastup Areta Ćurković i Goran Bošković od žirija su dobili ukupan zbroj ocjena 34, dvije osmice te dvije devetke.

Nakon svih nastupa prvo su mjesto, prema istim ocjenama žirija, podijelili Marina i Ivana te Marko i Gina dobivši 5 bodova. Drugo mjesto na tablici s jednakim brojem bodova, četiri, podijelili su Robert i Mario te Areta i Goran. Na začelju sa samo bodom manje ostali su Maja i Stjepan. 

Ocjene žirija nisu jedine koje odlučuju o daljnjem natjecanju, pa dok su se zbrajale ocjene žirija i glasovi publike, u studiju emisije Zvijezde pjevaju nastupila je hrvatska predstavnica za pjesmu Eurovizije, pobjednica Dore 2022. Mia Dimšić s pjesmom Netko drugi/ Guilty Pleasure.

Nakon zbrojenih glasova žirija i publike s najmanje osvojenih ukupnih bodova daljnje natjecanje napustili su Maja Ciglenečki i Stjepan Lach te su na kraju ponovno izveli svoju inačicu pjesme Parnog valjka Javi se. Prekrasno iskustvo, rekla je Maja i zahvalila HRT-u što joj je pružena prilika te naglasila da joj je bilo iznimno zadovoljstvo gledati poznati voditeljski par, Barbaru i Duška, kako stvaraju čaroliju. Stjepan je zahvalio svima, žiriju, bendu.

Linije za daljnje glasanje su otvorene, treba napomenuti da svaki glas može donijeti poklon-paket Lutrije najsretnijem gledatelju, i to u vrijednosti od 5000 kn.

Ovaj tjedan nagradu je osvojila Anka Čolić iz Zagreba:

- ARETA (Ćurković) i GORAN (Bošković) - 065 22 44 01 ili sms na broj 60006, ključna riječ Par1

- ROBERT (Ferlin) & MARIO (Lipovšek Battufiaca) - 065 22 44 02 ili sms na broj 60006, ključna riječ Par2

- MARINA (Orsag) & IVANA (Kindl) - 065 22 44 06 ili sms na broj 60006, ključna riječ Par6

- MARKO (Braić) & GINA (Damjanović) - 065 22 44 08 ili sms na broj 60006, ključna riječ Par8

Svi glazbeni brojevi izvedeni u emisiji mogu se ponovno pogledati na našem Youtube kanalu Zvijezde pjevaju, na platformi HRTi još sedam dana, a zbivanja u emisiji mogu se pratiti i na društvenim mrežama - Facebooku i Instagramu emisije Zvijezde pjevaju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!