12:06 / 31.12.2020.

Autor: I.B./HRT

Zvijezde u "Milijunašu" osvojile 250.000 kuna za Petrovu

-

-

Foto: - / -

U humanitarnom izdanju popularnoga kviza, parovi Arija Rizvić i Ivan Šarić te Ornela Vištica i Boris Svrtan osvojili su po 125.000 kuna namijenjenih rađaonici Klinike za ženske bolesti i porode KBC-a Zagreb u Petrovoj.
U večerašnjem silvestarskom izdanju popularnoga game-showa "Tko želi biti milijunaš?", koji je imao humanitarni karakter, dva natjecateljska para, Arija Rizvić i Ivan Šarić te Ornela Vištica i Boris Svrtan osvojili su po 125.000 kuna namijenjenih rađaonici Klinike za ženske bolesti i porode KBC-a Zagreb u Petrovoj.

Na vruće stolce nasuprot Tarikovu prvi su sjeli finalisti showa Zvijezde pjevaju, Arija i Ivan. Oni su pomoć znalaca (ove večeri izostao je Bruno Robert Kirinić) zatražili na sportskom pitanju za 32.000 kuna. Federer i Nadal su na 20, a Đoković na 17. Tko je na 14 i više ih ne može stići? Glasilo je tako pitanje na koje su bili ponuđeni odgovori Laver, Sampras, Borg i Connors.

Oba znalca, Ivan Jurić i Josip Buklijaš, podigli su ruke, a odgovor odabranog Ivana bio je Sampras. Par je potom otvorio pitanje za dvostruko viši iznos. No kako nisu znali u kojoj Shakespeareovoj drami Jaques progovara: "Cijeli svijet je pozornica, a svi su muškarci i žene puki glumci", iskoristili su džoker "zovi", na čijem su se popisu večeras našli lovci iz Potjere.

Na Tarikovu sugestiju pozvan je Dean Kotiga, koji je rekao da je točan odgovor drama Kako vam drago (a ne Kralj Lear, Hamlet niti Romeo i Julija).

Nakon osvojenih 64.000 kuna, Ivan Šarić s lakoćom je odgovorio na sljedeće pitanje. Znao je da je prema pravilu koje je popularizirao Malcolm Gladwell, potrebno utrošiti 10 000 sati kako bi se u nekoj vještini postigla stručnost.

Je li Crans-Montane, Davos, Zermatt ili St. Moritz alpsko naselje čiji je zaštitni znak motiv sunca i slogan "Top of the world", trebalo je znati ili pogoditi za osvajanje 250.000 kuna.

Ipak, Arija i Ivan donijeli su odluku o odustajanju i potom istaknuli da bi se odlučili za St. Moritz, što je ujedno i točan odgovor.

Sljedeći natjecateljski par, glumci koji igraju u novoj uspješnici Kerempuha "Predsjednici & ca", Ornela i Boris, poziv lovcu iz Potjere, Krešimiru Sučeviću Međeralu, uputili su na pitanju za prelazak drugoga praga. Je li Wilhelm Tell u špilu mađarica 1 od 4 dečka, 1 od 4 babe, 1 od 4 kralja ili 1 od 4 asa?Krešo je rekao kako misli da je 1 od 4 dečka. Napomenuo je pritom i da nije siguran više od 60 posto predloživši im džoker "pola-pola". Par ga je poslušao. Upotrijebio je spomenuta džokera čijim su suženim izborom ostali ponuđeni odgovori 1 od 4 babe te 1 od 4 asa. Potom se odlučio za 1 od 4 babe, a odgovor je paru donio 32.000 kuna.Tko u "Djelovanju potresa na zgrade" upozorava na nužnost pridržavanja posebnih propisa pri gradnji u potresnom području, glasilo je sljedeće pitanje s ponuđenim odgovorima Ruđer Bošković, Franjo Hanaman, Nikola Tesla i Andrija Mohorovičić. Paru je trebala pomoć znalaca, a Andrija Mohorovičić bio je odgovor odabranog Josipa.Na filmskom pitanju za 125.000 kuna Ornela i Boris su riskirali no naposljetku njihov rizik se isplatio jer su dali točan odgovor - posljednje pitanje u "Milijunašu s ulice" bilo je vrijedno 20 milijuna rupija (a ne 5 milijuna, 10 milijuna niti 100 milijuna). Ipak, riziku nisu bili skloni na pitanju za četvrt milijuna kuna pa su, čuvši ga, odustali.Tražio se naime glazbenik koji je posjetio Zagreb u sklopu male europske turneje 1846., a krio se među imenima - Franz Liszt, Frédéric Chopin, Niccolò Paganini  te Pablo de Sarasate.

Nakon odustajanja Ornela je ustvrdila kako bi njezin odgovor bio Paganini, dok bi Borisov bio Liszt. I Boris bi bio u pravu.
Ukoliko niste pogledali večerašnje humanitarno izdanje "Milijunaša", pronađite ga na našoj usluzi HRTi, gdje će se nalaziti neko vrijeme.

Sljedećega četvrtka pitanjem za 16.000 kuna emisiju otvara prošlotjedni natjecatelj Igor Mavrin, poslijedoktorand na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!