13:07 / 16.04.2018.

Autor: V.M./M.V./HRT

Zvuk grada: Rijeka – Silba - Berlin

Ivanka Mazurkijević

Ivanka Mazurkijević

Foto: - / -

Međunarodni umjetnički projekt 'Sailor - materijalizirani zvuk grada' nakon Rijeke i Silbe odveo je Damira Martinovića Mrleta i Ivanku Mazurkijević,u Berlin, gdje surađuju s eminentnim glazbenicima i stručnjacima za zvuk.
Međunarodni multimedijalni umjetnički projekt 'Sailor - materijalizirani zvuk grada' riječkih autora Damira Martinovića Mrleta i Ivanke Mazurkijević, ušao je u treću fazu svog razvoja.

Nakon Rijeke i Silbe istraživanje ih je odvelo u Berlin, gdje surađuju s nekoliko eminentnih glazbenika i stručnjaka za zvuk. Projekt govori o mornarima koji samo mali dio života provedu sa svojim obiteljima.

Snimljena je i pjesma 'Sailor', a Mrle će napraviti i posebnu skulpturu kristalizacijom morske vode pod utjecajem frekvencije zvuka.

Projekt radimo u suradnji sa Sveučilištem Grada Rijeke, s odjelima za fiziku i građevinu. U sljedećem periodu nadamo se da ćemo uspjeti napraviti prototip, a onda ćemo vidjeti što će se desiti,  kaže Damir Martinović Mrle.

Taj gubitak i dobitak slobode na moru, u plavetnilu, pa obiteljske stege – ljepota obitelji, ali i očekivanja, sve to navelo me da napišem priču o tom Sailoru koji je slobodan samo tamo gdje je bez onih koje voli,  objašnjava Ivanka Mazurkijević.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!