Australski mediji izvijestili o prvom smrtonosnom napadu klokana od 1936.

13.09.2022.

10:16

Autor: V.K./HRT/Hina

Smrtonosni napad klokana

Smrtonosni napad klokana

Foto: - / Shutterstock

Sedamdesetsedmogodišnji muškarac preminuo je od posljedica napada klokana kojeg je držao kao ljubimca, što je prvi napad klokana sa smrtnim ishodom od 1936., prenose australski mediji.

Lokalni mediji izvijestili su da su bolničari u nedjelju poslijepodne pozvani na posjed muškarca u Redmondu, nekih 400 kilometara jugoistočno od Pertha u zapadnoj Australiji, nakon što ga je navodno napao klokan kojeg je držao kao kućnog ljubimca.

Televizijska kuća 9 izvijestila je da je član obitelji pronašao vlasnika klokana teško ozlijeđenog te da je životinja "postala nasilna" i spriječila bolničare da priđu čovjeku.

Lokalni mediji prenijeli su izjavu policije u kojoj tvrde da su bili prisiljeni uspavati tobolčara kako bi omogućili hitnoj pomoći da zbrine čovjeka, koji je kasnije umro na mjestu događaja.

Posljednji prijavljeni smrtonosni napad klokana dogodio se 1936. godine, kada je, prema australskim medijima, 38-godišnjeg muškarca ubio klokan u Novom Južnom Walesu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!