Gwyneth Paltrow pred američkim sudom

21.03.2023.

13:04

Autor: Hina/dpa/HRT/V.M.

Gwyneth Paltrow

Gwyneth Paltrow

Foto: Liv Oeian / Shutterstock

Glumica Gwyneth Paltrow trebala bi se u utorak pojaviti pred američkim sudom zbog tvrdnje da je teško ozlijedila čovjeka u nezgodi na skijalištu u Utahu 2016. godine.

Američku je glumicu tužio umirovljeni optometrist Terry Sanderson koji tvrdi da je Paltrow skijala "potpuno izvan kontrole" te ga pritom udarila na skijalištu u Deer Valley Resortu u Park Cityju u Utahu.

Sanderson tvrdi da se Paltrow sudarila s njim "pri čemu ga je srušila, što je kod njega rezultiralo ozljedom mozga, četirima slomljenim rebrima i još nekim težim povredama."

Uvodna riječ na suđenju, kojoj će prisustovati porota, očekuje se u utorak, a postupak bi trebao trajati osam dana. Lokalni mediji pišu da će se Paltrow i članovi njezine obitelji u utorak pojaviti na ročištu te da će glumica svjedočiti. Sanderson sada traži odštetu od 300 tisuća dolara, nakon što je njegov prethodni zahtjev za 3,1 milijuna dolara odbačen.

- Ovaj slučaj odnosi se na skijašku nesreću na skijalištu u Deer Valleyu gdje je optužena Gwyneth Paltrow skijala bez kontrole, udarivši s leđa Terryja Sandersona koji se spuštao niz padinu. Pritom ga je srušila, što je kod njega rezultiralo ozljedom mozga, četirima slomljenim rebrima i ostalim težim povredama. Paltrow je nakon sudara ustala, okrenula se i odskijala dalje, ostavivši Sandersona zapanjenog i teško ozlijeđenog da leži u snijegu, stoji u prvobitnoj tužbi podnesenoj 2019.

U podnesku se kaže i da Sandersonu nije pokušao pomoći ni instruktor skijanja koji je trenirao Paltrow, premda je vidio da je ozlijeđen. Nije poslao po pomoć te je kasnije optužio Sandersona da je on izazvao nesreću u "lažnom izvješću kojim je želio zaštititi svoju klijenticu".

Sanderson je ranije pojasnio da tužbu podigao tek nakon tri godine jer je imao problema s odvjetnicima i jer nije mogao normalno funkcionirati zbog potresa mozga. Paltrow je kasnije podnijela protutužbu u kojoj stoji da je Sanderson na skijalištu udario u nju.

Glumica je kazala i kako je bila toliko potresena zbog sudara na ski stazi da taj dan više nije skijala sa svojom obitelji. Dodala je da joj se Sanderson ispričao i rekao da je dobro.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!