Kit beluga zalutao u francusku rijeku Seineu

03.08.2022.

21:32

Autor: HRT/Hina/Reuters

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Izvor: / Shutterstock

Beluga je zalutala u rijeku Seinu na sjeveru Francuske, objavile su vlasti i pozvale ljude da se ne približavaju tom bijelom kitu kako ne bi uznemirili životinju.

Prefektura departmana Eure u Normandiji objavila je da beluge, vrsta kitova koji normalno žive u arktičkim i subarktičkim vodama, kao i u estauriju Sv. Laurent u kanadskoj državi Quebec, znaju ponekad zalutati u južnije vode i mogu privremeno preživjeti u slatkoj vodi.

Vlasti sada pokušavaju procijeniti u kojem je stanju zalutali kit i ne znaju je li riječ o mužjaku ili ženki. Krajem svibnja, mlada ženka orka koja je bila pogođena metkom u glavu te je zalutala u Seineu i uginula. Udruga Sea Shepherd obećala je 10.000 eura za inforamciju tko je pucao u orku.

Mjesec dana poslije, još jedan kit, a vjeruje se da je bio deset metara dug također je bio uočen u Seini, prometnom vodenom putu koji povezuje Pariz s morem.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!