Kraljica Elizabeta propustit će misu na Veliki četvrtak

11.04.2022.

13:44

Autor: Hina/HRT

Kraljica Elizabeta propustit će misu na Veliki četvrtak

Kraljica Elizabeta propustit će misu na Veliki četvrtak

Foto: Arhivska fotografija / Shutterstock

Britanska kraljica Elizabeta, koja se teško kreće, neće sudjelovati na misi na Veliki četvrtak na kojoj tradicionalno dijeli kovanice umirovljenicima uoči Uskrsa.

Elizabetu, koja će kasnije ovog mjeseca napuniti 96 godina, predstavljat će njezin sin i nasljednik princ Charles i njegova supruga Camilla na misi u četvrtak u kapeli svetog Jurja u sklopu dvorca Windsor.

Izvor iz palače rekao je da se kraljica nije mogla obvezati na prisustvovanje te da ne želi da njezina odsutnost zasjeni taj događaj.

Kraljica je bila prisiljena smanjiti svoje obveze otkako je u listopadu bila hospitalizirana na jednu noć zbog neutvrđene bolesti, a zatim joj je njezin liječnički tim savjetovao odmor.

U veljači se zarazila covidom-19, no imala je samo blage simptome nalik prehladi.

Prošlog mjeseca prvi put se pojavila u javnosti nakon nekoliko mjeseci. Došla je na misu zadušnicu za svog pokojnog supruga princa Philipa, gdje je koristila štap.

Kraljica nastavlja obavljati svoje redovite dužnosti uglavnom iz udobnosti svog doma. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!