Povodom Svjetskog dana radija posjetili smo prostore Radio Rijeke

13.02.2023.

20:29

Autor: Dajana Kruneš/Dnevnik/HRT/R.S.

Radio Rijeka

Radio Rijeka

Foto: HTV / HRT

Svjetski je dan radija, medija bez konkurencije. Najdostupniji na svijetu, dopire do čak 94 posto stanovništva, ali to je i medij kojem se najviše vjeruje. 

Mediji kojem se najviše vjeruje, govore istraživanja. Podaci o slušanosti i brojne osvojene nagrade govore da je Radio Rijeka jedna od vodećih radijskih postaja i to ne samo u Primorsko-goranskoj županiji već i u cijeloj Hrvatskoj. HRT-ova ekipa posjetila je prostore Radio Rijeke. 

Hrvatski radio, Radio Rijeka već je 8 desetljeća u eteru i još uvijek veže svoje slušatelje. 

- Moć radija je zaista golema. Što se tiče konkretno nas mi analiziramo društvene teme i stvari nazivamo pravim imenom, progovaramo o problemima bez dlake na jeziku, postavljamo pitanja i tražimo odgovore bez ikakvog straha, od onih koji su plaćeni da nam daju odgovore i rješavaju naše probleme. Živimo u demokratskom društvu, tako da je to i naš posao, za HRT Dnevnik rekla je Iva Pavletić Crnić, Radio Rijeka.

Pavletić Crnić: Nije radio sve što svira, radio je i ono što priča


Jedan od prepoznatljivih jinglova Radio Rijeke je "Nije radio sve što svira". 

- Nije radio sve što svira, radio je i ono što priča, radio je jedan od najboljih prijatelja kojeg možete imati koji vas prati kroz vaše dana od jutra do sutra. Možete nas uključiti, možete nas isključiti, ali mi vas opet pratimo po svim meridijanima i svim paralelama, mi vas nađemo i u onom najudaljenijem kantonu svijeta, istaknula je Pavletić Crnić.

Pavletić Crnić objašnjava kako se ljudi uvijek pitaju tko je i kakva je ta osoba iza mikrofona, ali ističe kako se slušatelje nikada ne može prevariti.

- Radijski voditelj mora biti prije svega lijep iznutra jer sve ono što nosite iznutra iznosite van i ne možete falširati pred slušateljima, dodaje. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!