Premijera "Sretnih gradova" na Weekend Media Festivalu u Rovinju

14.09.2023.

Zadnja izmjena 14:04

Autor: HRT

Martina Validžić

Martina Validžić

Foto: Sretni gradovi / HRT

Nova HRT-ova dokumentarno-putopisna serija "Sretni gradovi", koja se počinje emitirati od 3. listopada u udarnom terminu na Prvom programu HTV-a, premijerno će se prikazati u Weekend kinu u sklopu Weekend Media Festivala u Rovinju.

Postoje gradovi koji su sretniji od drugih. Tako kaže statistika brojnih relevantnih istraživanja o kvaliteti života i indeksima sreće u urbanim sredinama. 


Pa, gdje to žive sretni i zadovoljni ljudi kojima ne smeta plaćanje visokih poreza, koji će radije zamijeniti dva za četiri kotača, koji će nedjelje provoditi u prirodi, a ne u shopping centrima, kojima turisti neće ići na živce, koji uživaju u životu punim plućima svakodnevnim problemima unatoč?

Novinarka i scenaristica Martina Validžić snimala je s ekipom u Kopenhagenu, Reykjaviku, Beču, Ljubljani, Lisabonu i Rimu te istražila što njihove stanovnike čini sretnima.


Prva epizoda serijala "Sretni gradovi: Kopenhagen" premijeru imati će na Weekend Media Festivalu u petak, 22. rujna u 18.30 sati u dvorani "Produženi vikend".


Autorica Martina Validžić gostima i sudionicima festivala iz prve će ruke otkriti sve čari sretnih gradova te ispričati dojmove koje je stekla na snimanju dokumentarno-putopisnog serijala koji će se od jeseni na HTV-u emitirati u šest nastavaka.

@hrvatska_radiotelevizija Znate li da su unatoč visokim porezima građani Kopenhagena i dalje sretni? 🤔 Martina Validžić otkriva tajnu sretnog života u novoj seriji ‘Sretni gradovi’. Uskoro na HRT-u. 📺 #HRT #hrvatskaradiotelevizija #sretnigradovi #martinavalidzic #uskoro #fyp ♬ original sound - HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!