Simba - najpoznatiji kozlić na svijetu, s ušima dužim od pola metra

08.07.2022.

14:07

Autor: M.M./Hina/HRT

Simba - najpoznatiji kozlić na svijetu, s ušima dužim od pola metra

Simba - najpoznatiji kozlić na svijetu, s ušima dužim od pola metra

Foto: Akhtar Soomro / Reuters

Neke zvijezde društvenih mreža slavu stječu izgledom, druge svojim šalama. Kozlić Simba osvojio je internet svojim nevjerojatno dugim ušima - 54 cm, koje još rastu.

Kozlića tamnosmeđe dlake prate tisuće simpatizera na YouTubeu i drugim kanalima otkako je rođen u Karačiju u Pakistanu 4. lipnja.

Njegov uzgajivač Mohamad Hasan Naredžo poslao je podatke o Simbi u Guinnessovu knjigu rekorda, iako nije siguran da se u njoj evidentiraju takva mjerenja. Još uvijek čeka odgovor.

Kad je Simba došao na svijet, uši su mu bile duge 48 cm. Narasle su još 7,5 cm u nešto više od mjesec dana, a nema znakova da će tu stati.

- Dobio je poseban baršunasti povez za uši, pa može trčati i igrati se s lakoćom, a da mu se one ne zapetljaju, rekao je Naredžo za Reuters.

Naredžo radi u odjelu kontrole zračnog prometa u zračnoj luci Karači, ali njegova je strast uzgoj koza i ima velike planove za Simbu.

Planiram sačuvati Simbino sjeme za umjetnu oplodnju tako da se, ako ga nedaj Bože više ne bude, njegova pasmina može nastaviti, rekao je Naredžo.

Hrani Simbu mlijekom tri puta dnevno i poduzeo je druge korake kako bi osigurao njegovu dobrobit - crni konac oko kozlićeva grla da ga zaštiti od uroka. Urok može uništiti planinu. On je samo kozlić sa statusom slavne osobe, rekao je Naredžo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!