U svijetu se obilježava Dan očeva

19.03.2023.

Zadnja izmjena 19:43

Autor: HRT/IMS

U svijetu se obilježava Dan očeva

U svijetu se obilježava Dan očeva

Foto: Ilustracija / Dan očeva

Dan je očeva. Obilježava se u 52. zemlje. U Hrvatskoj, na zagrebačkim Srednjacima, Udruga za ravnopravno roditeljstvo pripremila je za djecu, roditelje i ostale zabavno-edukativni program. 

@hrvatska_radiotelevizija Dragi tate, sretan vam Dan očeva! Uvijek kad ste tu sve je juhuhu! #hrvatskaradiotelevizija #hrt #tata #juhuhu #fyp ##foryou #danoceva ♬ original sound - HRT

Ovogodišnja poruka je zahvaliti tatama na strpljenju, ljubavi, trudu i brizi kojima pridonose sretnijoj budućnosti svoje djece.

- Dijete uvijek treba mamu i tatu. Kad se rastanemo, to ne znači da prestajemo biti roditelji. Možda se više ne slažemo kao partneri, ali mama i tata smo za cijeli život, rekla je Melita Požgaj, tajnica Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo.

- Kroz akcije, priče i razgovore, mi u udruzi RokOtok pokušavamo spojiti klince i roditelje da se zabavljaju, izađu u prirodu i da puno više vremena provode zajedno, umjesto pred ekranima i kompjuterima, rekao je Domagoj Jakopović Rinafish, predsjednik Udruge RokOtok.

I u Osijeku je obilježen Svjetski dan očeva. Mališanima nije bilo teško odgovoriti na pitanje - koliko im otac znači.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!