13:40 / 28.08.2018.

Autor: T.V./HRT

22. europski kongres Paleopatološkog društva

-

-

Foto: - / -

Sudionici kongresa će raspraviti kako paleopatologija kao integralni dio antropologije može pomoći u razotkrivanju i prevenciji bolesti u 21. stoljeću na temelju iskustava iz davne prošlosti.
U Zagrebu u hotelu Sheraton od danas do1. rujna održava se 22. europski kongres Paleopatološkog društva (PPA). Na ovom međunarodnom znanstvenom skupu očekuje se oko 200 sudionika iz 30 zemalja širom svijeta.

Sudionici kongresa će raspraviti kako paleopatologija kao integralni dio antropologije može pomoći u razotkrivanju i prevenciji bolesti u 21. stoljeću na temelju iskustava iz davne prošlosti. Glavne teme skupa su parazitske infekcije i zarazne bolesti u prošlosti, paleoradiologija i proučavanje mumija te upotreba biomolekularnih metoda (analiza drevne DNK) u otkrivanju bolesti u arheološkim populacijama.

Predavači dolaze iz nekih od najjačih svjetskih znanstvenih centara kao što su sveučilišta u Oxfordu, Cambridgeu, Tel Avivu, Zürichu i Rimu, sveučilišta Arizona State i Notre Dame, institut Max Planck, i dr.

U emisiji Dobro jutro, Hrvatska kongres su najavili prof. dr. Ivor Janković i
dr. Mario Novak:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!