15:35 / 10.04.2018.

Autor: T.V./Hina

Amerikanci su najveći ovisnici o tv-programu

-

-

Foto: - / -

Prosječna osoba dnevno provede oko 3 sata pred tv-ekranom. Najveći 'ovisnici' o tv-programu su Amerikanci i Kanađani koji pred svojim ekranima dnevno prosječno provedu 4 sata i 3 minute.
Prosječna osoba dnevno provede oko tri sata pred tv-ekranom, podaci su tvrtke Eurodata TV Worldwide iz 2017. Najveći 'ovisnici' o tv-programu bez sumnje su Amerikanci i Kanađani koji pred svojim ekranima dnevno prosječno provedu četiri sata i tri minute, objavila je tvrtka koja je podatke prikupila iz 95 zemalja svijeta.

Europljani su, po podacima iz 2017. na drugome mjestu s tri sata i 49 minuta dnevno, ispred Rusije i Brazila.

Ljudi još uvijek, unatoč brojnim internetskim sadržajima, pred tv-ekranima provode puno vremena, kaže predsjednik globalnog tv i digitalnog tržišta MIPTV iz Cannesa Frederic Vaulpre. Zamijetili smo lagani pad gledanosti tv-programa u Sjevernoj Americi i u Aziji, no u Južnoj Americi i Europi sjedenje pred tv-ekranima na povijesno je visokoj razini, kazao je Vaulpre. Dodao je da stanovnici azijskih zemalja pred televizorima provode manje vremena u odnosu na ostala velika tv-tržišta - dva sata i 25 minuta. U Kini je riječ o dva sata i 12 minuta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!