14:20 / 04.01.2018.

Autor: HRT

BlackBerry i Baidu najavili partnerstvo u razvoju tehnologije autonomnih vozila

-

-

Foto: - / -

BlackBerryjev operativni sustav pritom će biti temelj za Baiduovu otvorenu platformu za autonomnu vožnju Apollo
Kanadska telekomunikacijska softverska kompanija BlackBerry i kineski internetski gigant Baidu objavili su da su dogovorili partnerstvo u razvoju tehnologije autonomnih i umreženih vozila.

Dvije kompanije surađivat će kako bi proizvođačima i dobavljačima automobilskih dijelova širom svijeta omogućile bržu primjenu tehnologije umreženih i autonomnih vozila, navode u priopćenju Blackberry i Baidu.

BlackBerryjev operativni sustav pritom će biti temelj za Baiduovu otvorenu platformu za autonomnu vožnju Apollo, dodaje se.

U rujnu prošle godine iz kineske su tvrtke priopćili da će u iduće tri godine uložiti 1,5 milijardi dolara u projekte autonomne vožnje u sklopu nastojanja da prošire svoj portfelj i da uspješnije konkuriraju kompanijama poput Googlea.

BlackBerry je pak odustao od proizvodnje svojedobno jako popularnih pametnih telefona i preusmjerio temeljno poslovanje na područje softvera za kibernetičku sigurnost i na usluge.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!