Britanija zabranjuje korištenje TikToka na službenim mobitelima

16.03.2023.

12:28

Autor: Hina/HRT/A.S.

Britanija zabranjuje korištenje TikToka

Britanija zabranjuje korištenje TikToka

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Britanija će vjerojatno objaviti zabranu korištenja TikToka na službenim mobitelima, čime će slijediti druge zapadne zemlje koje su također zabranile tu aplikaciju koja dolazi s kineskog tržišta, objavila je PA Media.

TikTok je pod došao pod povećalo zbog straha da bi korisnički podaci iz aplikacije koja je u vlasništvu kineske tvrtke ByteDance mogli završiti u rukama kineske vlade i time narušiti zapadne sigurnosne interese.

Britanski Nacionalni centar za kibernetičku sigurnost analizira je li potrebno zabraniti korištenje TikToka na službenim mobitelima, dok su Sjedinjene Države, Kanada, Belgija i Europska komisija već zabranile korištenje ove aplikacije.

Kada je upitan o mogućoj zabrani TikToka, ministar sigurnosti Tom Tugendhat ranije je izjavio da je razumijevanje izazova koje ova aplikacije predstavlja iznimno važno.

TikTok je izjavio da bi bio razočaran takvom zabranom.

Vlada bi trebala kasnije u četvrtak objaviti priopćenje o sigurnosti svojih uređaja. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!