17:34 / 25.07.2018.

Autor: T.V./HRT

Brz i dostupan internet preduvjet je razvoja

-

-

Foto: - / -

Brzi i dostupan internet preduvjet je razvoja općina. Uz komunalnu infrastrukturu i jednostavnu papirologiju, i brzo i lako komuniciranje postaje jedan od preduvjeta rada.
Brzi i dostupan internet preduvjet je razvoja općina. Uz komunalnu infrastrukturu i jednostavnu papirologiju, i brzo i lako komuniciranje postaje jedan od preduvjeta rada. Prepoznali su to i u Virovitičko-podravskoj županiji, gdje je potpisan ugovor s osam općina na izradi projekta razvoja širokopojasnog pristupa internetu. Nadaju se i novcu Europske unije.

Ovim će projektom brzi internet  dobiti više od 5600 kućanstava na području osam nerazvijenih općina Virovitičko podravske županije. One će zajedno već u rujnu aplicirati na natječaju za europski novac. Ukupna vrijednost projekta je od 60 do 80 milijuna kuna. Predviđeno je kako će se projektom postaviti podzemne cijevi u koje će se provlačiti svjetlovodne niti. 

Uz županiju i osam općina u razvoju širokopojasnog interneta sudjeluje i grad Virovitica s pet susjednih općina i samostalnim gradovima Slatinom i Orahovicom. Na taj bi način u bliskoj budućnosti cijela županija biti pokrivena brzim internetom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!