Codemap, hrvatski startup, ostvario prvu investiciju, uložio i Rimac

29.01.2022.

21:27

Autor: HRT/S.M.

Karlo Mamić, Saša Janićijević, Goran Bušelić

Karlo Mamić, Saša Janićijević, Goran Bušelić

Foto: Izvor: / D.Savić

Codemap.io, prva svjetska talent platforma za no-code/low-code, koju vode trojica mladih stručnjaka iz Zagreba, ostvarila je nedavno svoju prvu investiciju od 1,7 mil. kuna (225.000 eura). U ovaj hrvatski start up uložili su i poduzetnik Mate Rimac, koji se ujedno pridružuje i kao strateški savjetnik te poduzetnik Tomislav Matić i investicijski fond SQ Capital.

Investiciju Codemap.io planira uložiti među ostalim za nastavak širenja na američkom tržištu. U strategiji rasta na tom području, kao savjetnik Codemapu pridružio se i Boris Debić, koji je 15 godina radio u Googleu na strateškim projektima u doba najvećeg rasta tvrtke.

Osnivač agencije Codemap, koja je formirala platformu Codemap.io, Saša Janićijević te suosnivači Goran Bušelić i Karlo Mamić dosadašnje su rezultate postigli vlastitim sredstvima, bez investicija ili plaćenog marketinga. Stoga vjeruju kako je sada pravo vrijeme za širenje Codemap tima i poslovanja. Vrijednost softverskih projekata na Codemapu prošle godine premašila je 5,5 mil. USD. Osim toga, ova je tvrtka sklopila partnerstva i s vodećim no-code/low-code razvojnim platformama koje su i same u značajnim investicijskim ciklusima, pa je tako u Bubble.io nedavno investirano 100 mil. USD, u Stacker 20 mil. USD, a u Adalo 8 mil. USD.

"No-code" je sve popularniji način razvoja mobilnih i internet aplikacija te automatizacije procesa bez klasičnog programiranja. "Low-code" podrazumijeva ipak nešto malo programiranja i uglavnom ga koriste srednje i velike tvrtke.

Codemap.io, platforma kreirana prije nešto više od godinu dana, jedinstvena je po tome što povezuje pojedince i kompanije svih veličina kojima su potrebna brza, učinkovita i pristupačna softverska rješenja s provjerenim no-code/low-code stručnjacima i agencijama. Na platformi je danas registrirano 4.500 korisnika.

Tržište no-code/low-code usluga procijenjeno je danas na iznos između 13,3 i 17,7 mlrd. USD, s projekcijama godišnjeg rasta od 26,1%, sve do 65 mlrd. 2027. godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!