08:40 / 04.09.2019.

Autor: HRT

Dani nobelovaca na Medicinskom fakultetu u Splitu

-

-

Foto: - / -

Jedinstven je to događaj na kojem sudjeluju 4 dobitnika Nobelove nagrade koji će na za javnost otvorenim raspravama govoriti o svojim dostignućima.
Na Medicinskom fakultetu u Splitu otvoreni su Dani nobelovaca. To je jedinstven događaj na kojem sudjeluju 4 dobitnika Nobelove nagrade koji će na za javnost otvorenim raspravama govoriti o svojim dostignućima, njihovoj praktičnoj primjeni i ulozi znanosti u razvoju društva.

-
U odnosu na količinu energije koja se danas koristi u Europi primjenom supravodljivosti kompenzirali bismo gubitke energije koju proizvede 50 nuklearnih elektrana. To je velika količina energije. Moramo uvjeriti one koji odlučuju da je riječ o tehnologiji 21. stoljeća koja štiti okoliš - izjavio je prof. dr. sc. Georg Bednorz, dobitnik Nobelove nagrade za fiziku 1987.

- 300 stranaca studira na integralnom preddiplomskom studiju, 27 liječnika iz Njemačke na doktorskom, najviše nam dolazi studenata iz Njemačke, 200, a druga je zemlja Norveška - objasnio je prof. dr. sc. Zoran Đogaš, dekan Medicinskog fakulteta u Splitu.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!