11:38 / 28.05.2021.

Autor: Vijesti iz kulture/EuronewsV.M./HRT

Danteova "Božanstvena komedija" putuje u svemir

Danteova "Božanstvena komedija"

Danteova "Božanstvena komedija"

Foto: Euronews / HRT

Veliki talijanski pjesnik Dante Allighieri još je u 14. stoljeću poticao ljude da skrenu pogled sa svoje bijede i pogledaju zvijezde kako bi bolje razumjeli vlastitu malenkost. Sedam stoljeća poslije, novo izdanje njegove 'Božanstvene komedije' bit će pušteno u svemir tijekom posebne međunarodne misije u listopadu.

I dok se mnogi pitaju koji je cilj projekta, organizatori poručuju - nikad ne znate tko su potencijalni čitatelji!


- Postoji nešto dalje, iznad čovječanstva, postoji nešto duhovno i transcendentalno. Zamislite, kada bi netko tko nije čovjek, mogao jednog dana pročitati „Božanstvenu komediju“, taj bi vjerojatno shvatio što smo kao ljudi mogli učiniti, a nismo, izjavio je Raffaele Martena, predsjednik izdavačke kuće "Scripta Maneant".


Izvršni direktor izdavačke kuće "Scripta Maneant" Giorgio Armaroli istaknuo je da je Dante je živio u 14. stoljeću, prije 700 godina.


-  Njegovo je djelo zapanjujuće i moramo mu dati svjetlost svemira. Njegovo remek-djelo to zaslužuje, poručio je Giorgio Armaroli.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!