16:54 / 21.11.2018.

Autor: HRT

Đurović: "Interes za Infogamer je enorman ove godine"

-

-

Foto: - / -

U Studiju 4 gostovali su Damir Đurović, glavni organizator Reboot Infogamera i Katarina Amižić iz tvrtke Games Revolteda.
I ove godina zagrebački velesajam postaje centar i mjesto okupljanja svih ljubitelja video igara. Sedmi po redu InfoGamer nudi igre, e-sports i cosplay natjecanja te druženje s YouTuberima. Organizatori najavljuju da će u mnogočemu će biti najveći do sada.

- Počeo 7. Reboot Infogamer 

U HRT-ovom Studiju 4 gostovali su Damir Đurović, glavni organizator Reboot Infogamera i Katarina Amižić iz tvrtke Games Revolteda. Đurović je rekao da posjetitelje na Zagrebačkom velesajmu očekuje preko 8 paviljona u rekordnom izdanju Reboot Infogamera."Ove godine donosimo nevjerojatnu količinu vrhunske zabave. Više od 200 izlagača, 20.000 m2 izlagačkog prostora, više od 1.000 igraćih jedinica, premijere nekih od najvećih svjetskih blockbustera, okupljanje regonalne games industrije, veliko, veliko finale Adria lige. Toliko je sadržaja da ga ni mi kao organizatori ne uspjevamo popratiti", istaknuo je.

"Prošle je godine u 6 dana sajma prošlo oko 70 000 ljudi. Ove godine očekujemo ponovno povećati tu brojku za 10-15 posto. Interes je enorman ove godine. Stvarno i sami smo iznenađeni. Konačno je gaming u Hrvatsku došao na velika vrata. Jako smo ponosni da smo taj nekada mali event u jednoj dvoranici ZV-a podigli na 8 hala i samim time je on posato jedan od 10 najvećih takvih događaja u čitavom svijetu, što je uspjeh koji nitko nije ni sanjao", naglasio je. 

Katarina Amižić je rekla da se Games Revolted bavi proizvodnjom prvog hrvatskog online cardgamea. "Cardgame je trenutno jedan jako popularan žanr i zapravo smo prepoznali neke potrebe tržišta koje nisu zadovoljene od drugih cardgameova. Nas je u timu trenutno 16. Već dvije godine surađujemo s oko 15 freelancera, pogotovo što se tiče arta i designa i sljedeće se godine nadamo izbaciti beta verziju igre. Prošle godine smo na Reboot Infogameru osvojili dvije nagrade, za najbolje vizuale i najbolji gameplay. Nadamo se da će to ove godine proći još bolje. Mi zapravo kroz infogamer skupljamo feedback poblike da vidimo kako se to razvija, sviđa li im se, radimo li sve kako bi trebali i tome prilagođavamo igru", rekla je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!