17:53 / 25.01.2018.

Autor: HRT

E- komunalni redari u Kninu

-

-

Foto: - / -

Zaprimljene prijave će se filtrirati i proslijeđivati mjerodavnim službama. A tko želi dobit će i povratnu informaciju o statusu prijave.
Kninske vlasti najavljuju - Knin postaje "pametni grad". Jedan od prvih u Hrvatskoj. U pripremi je cijeli niz aplikacija, a danas su predstavili prvu: e-komunalni redar. Građani će ubuduće mobitelom moći prijaviti svaki komunalni problem.

Fotografiraj, opiši, problem prijavi! E- komunalni redar kvarove i nepravilnosti uklanjati bi trebao brže. I učinkovitije.

Zaprimljene prijave će se filtrirati i proslijeđivati mjerodavnim službama. A tko želi dobit će i povratnu informaciju o statusu prijave. Ostaviti treba samo kontakt.

Uveli su red na ulice komunalni redari. Češljaju svakodnevno teren. Ali oči više dobro će im doći. Tridesetak tisuća kuna iz gradske blagajne dosada je potrošeno na razvoj aplikacija. Pametni Knin ulaže u pametne tehnologije.

Drugi modul je e-referendum. Treći modul vezan uz gradske tvrtke, plaćanje računa, obavijesti. Želimo smanjiti pritisak na gradsku upravo i postići involviranost svih gradskkih struktura i zpravljanja gradom, objašnjava Marko Jelić, dogradonačelnik Knina.

Svoju e-priču nazvali su Moj Knin. Isto se zove i platforma na službenoj gradskoj stranici. Da će uspjeti - Kninjani ne sumnjaju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!