Facebook pokreće nove audio usluge

20.04.2021.

11:28

Autor: Hina/Reuters

Facebook

Facebook

Foto: Pixabay / HRT

Osnivač i direktor Facebooka Mark Zuckerberg objavio je da njegova tvrtka planira lansirati nekoliko audio usluga za pretragu i reprodukciju podcast sadržaja. 

Zuckerberg je rekao da najveća svjetska društvena mreža u idućim mjesecima planira lansirati audio usluge koje uključuju kratke zvučne isječke nazvane "Soundbites" kojima će se otkrivati i reproducirati podcasti.


Direktor Facebooka je u razgovoru za platformu Discord rekao da Facebook razmatra pokretanje i audio "soba uživo".


Ubrzani rast godinu dana stare aplikacije Clubhouse pokazao je potencijal zvučnih chat usluga, posebno u vrijeme dok je većina svjetskog stanovništva kod kuće zbog pandemije koronavirusa.


Facebook se time pridružuje tvrtkama koje su pokrenule audio usluge. Twitter je u procesu testiranja svojeg proizvoda "Spaces" koji bi trebao biti spreman do kraja ovog mjeseca.


Zuckerberg je u razgovoru najavio da Facebook surađuje i sa Spotifyjem kako bi se glazbenicima i slušateljima olakšalo dijeljenje sadržaja s te platforme za slušanje glazbe.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!