Festival St.ART UP povezuje tehnologiju i umjetnost

24.05.2023.

14:20

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/Hina/HRT/V.M.

St.ART UP

St.ART UP

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Prvi zagrebački umjetnički tech lifestyle festival St.ART UP u organizaciji platforme Game changer, koji donosi spoj napredne tehnologije i umjetnosti, dizajn, animaciju, NFT-ove i gaming projekte, održat će se od 24. do 27. svibnja.

Festival St.ART UP će kroz četiri dana održati različite aktivnosti i prezentirati jedinstvene digitalne projekte koji Hrvatsku pozicioniraju na svjetskoj karti umjetnosti i tehnologije, poručili su iz organizacije. 

S organizatorom festivala Matijom Vučkovićem i jednim od izlagača, Tinom Šarićem razgovarala je ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska:

- Glavna ideja bila nam je okupiti zanimljive i probrane izlagače koji su svojim projektima uspjeli doći do publike širom svijeta i ostaviti značajan umjetnički pečat. Vjerujemo da će ljubitelji umjetnosti uživati u svim prezentiranim radovima zbog toga što su veoma specifični i originalni, poručio je organizator i osnivač festivala Matija Vučković.

Izložba digitalnih radova iz područja dizajna, animacije i NFT tehnologija održat će se u Francuskom institutu. Svoje će radove predstaviti sedam progresivnih suvremenih umjetnika i studija: Gamepires, Uptown Music Records, Pine Studio, KodaDot, Under the Stairs, Michelangelo Labs i Josip Vlah.

Tribute Brand - jedan od najvažnijih modnih i tehnoloških studija iz Hrvatske svoje će radove predstaviti na prvome NFT fashion show-u koji će se gledati na VR-u (virtualnoj stvarnosti), a u sklopu kojega će svoje radove predstaviti kompanija održat će se u Francuskome institutu.

Nagrade najnaprednijim hrvatskim tvrtkama i pojedincima koji svojim radom donose rast u tehnološkom sektoru u dodijelit će se u 12 kategorija. Posebna nagrada "Baby Unicorn 2023." dodijelit će se najperspektivnijoj mladoj kompaniji.

Platforma Game Changer krajem prošle godine organizirala je prvu poslovnu konferenciju iz područja gaminga koja je okupila preko 750 posjetitelja, te više od 80 govornika koji su imali priliku predstaviti svoje vizije trendova.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!