16:31 / 04.06.2020.

Autor: Magdalena Šipić/Regionalni dnevnik/IMS/P.F./HRT

GUIDE b - djelo runovićkih umova

-

-

Foto: - / -

Startup je već pokrenut, a serijska proizvodnja tek što nije, pa bi se prvi primjerci pametnoga bicikla iz Imotske krajine na tržištu mogli naći već do kraja godine.
Mario Ljubičić, mladi inovator iz Runovića, široj javnosti poznat i po električnom automobilu, u suradnji s rođakom Ivanom predstavio je svoj najnoviji uradak. Riječ je o na tržištu jedinstvenome pametnom električnom biciklu, prilagođenom i spremnom za serijsku proizvodnju. 

GUIDE b je zabavan, poučan i siguran pametni bicikl iz provjerene runovićke radionice.

- Uzme u obzir doba dana, stanje baterije, vremensku prognozu, mogućnosti korisnika, tome se prilagodi i kreira ono što bi jedan biciklist trebao znati na njegovom putu, objasnio je Mario Ljubičić iz Runovića.

I to na čak - 50 jezika!

- Kreira rute, traži najbolje lokacije koje korisnik može poželjeti što se tiče istraživanja, novih lokacija, spremno dodaje u opis bicikla Ivan Ljubičić iz Runovića.

I ugostiteljskih objekata, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, kuća za odmor. Cikloturistima osobito privlačnih. 

- Imotska krajina ima sve predispozicije, u tom smjeru smo krenuli intenzivno zadnjih par godina i ono što radi Mario je fantastična priča koja se može uklopiti u naša nastojanja, rekao je direktor ureda Turističke zajednice Imota Luka Kolovrat.

Pa nije isključena ni potpora gradskih otaca. 

- Maksimalno ćemo izaći u susret, ima tu još stvari o kojima se može popričat i poradit ali našli smo zajednički jezik i potrudit ćemo se pomoć maksimalno koliko se može, rekao je zamjenik gradonačelnika Imotskog Vice Čikeš.

Prilika je to koja se ne bi smjela propustiti. Jer, riječ je o uratku koji se među ostalim ovjenčao i velikom nagradom zagrebačkoga međunarodnog sajma inovacija.

- Nisu se natjecali s bilo kim, s bilo čim, ipak je tu bilo prestižnih inovacija, smatra Josip Labura, predsjednik Društva inovatora "Faust Vrančić", Šibenik.

Djelo runovićkih umova i ruku ne prestaje oduševljavati. Premda zainteresiranih ulagača izvan granica Lijepe Naše ne manjka, mladi inovatorski dvojac s djedovine se ne da. Startup je već pokrenut, a serijska proizvodnja tek što nije, pa bi se prvi primjerci pametnoga bicikla iz Imotske krajine na tržištu mogli naći već do kraja godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!