12:47 / 29.04.2019.

Autor: T.Dž.Š./K.V./V.M./HRT

HAZU obilježio svoj dan

-

-

Foto: - / -

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti svake godine 29. travnja slavi Dan Akademije. Na jučerašnjoj svečanoj sjednici Akademija je dodijelila godišnje nagrade, a priređen je i glazbeni program na kojem je nastupio Orest Shourgot na violini King.
Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti svake godine 29. travnja slavi Dan Akademije. Na jučerašnjoj svečanoj sjednici Akademija je dodijelila godišnje nagrade, a priređen je i glazbeni program na kojem je nastupio Orest Shourgot na Guarnierijevoj violini King uz klavirsku pratnju Domagoja Gušćića.

Za područje prirodnih znanosti i matematike dodijeljene su dvije nagrade, i to prof. dr. sc. Zlatku Drmaču za niz od 10 znanstvenih radova objavljenih u periodu od zadnjih 5 godina u međunarodnim časopisima, te dr. sc. Nikoli Pernaru za knjigu 'Tlo – nastanak, značajke, gospodarenje'.

Za područje filoloških znanosti nagradu je dobila dr. sc. Ankica Čilaš Šimpraga za knjigu 'Rječnik suvremenih hrvatskih osobnih imena', a za područje književnosti član suradnik HAZU-a Ratko Cvetnić za knjigu 'Blato u dvorištu'.
Akademik Neidhardt: Zaštitit ćemo Jadran i Slavoniju
Uoči svečanosti ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska razgovarala je s predsjednikom HAZU-a akademikom Velimirom Neidhardtom:

Na području tehničkih znanosti nagrada je dodijeljena izv. prof. dr. sc. Hrvoju Pandžiću za 20 znanstvenih radova objavljenih u međunarodnim časopisima povezanih u znanstvenu cjelinu pod nazivom 'Povećanje učinkovitosti pogona i integracije obnovljivih izvora energije korištenjem spremnika energije'.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!