17:31 / 31.01.2018.

Autor: HRT

Hrvatica će ocjenjivati najbolja svjetska maslinova ulja

-

-

Foto: - / -

Da je naša zemlja prepoznata, pa i ova voditeljica službenog panela Hrvatske za senzornu analizu maslinova ulja, pokazao je i poziv iz New Yorka. Na njemu će u travnju Karolina Brkić Bubola uz 18 sudaca iz cijelog svijeta predstavljati našu regiju.
Još jedno veliko priznanje za porečki Institut za poljoprivredu i turizam, ali i Hrvatsku, u svijetu prepoznatu kao regiju sjajnih maslinovih ulja. Osim što upravo sudjeluje u europskom projektu Oleum o istraživanju maslinova ulja, njihova je znanstvenica, jedina iz Hrvatske, pozvana na svjetski panel, svojevrsno natjecanje u kvaliteti maslinova ulja u New Yorku.

Lijepe boje i fini mirisi zlatne tekućine. Djeluje kao laboratorij zabave u kojem se uživa u sjajnim maslinovim uljima. No riječ je o najozbiljnijem Prehrambeno-biotehnološkom laboratoriju koji su prije desetak godine pokrenule dvije znanstvenice, i danas odgovorne za provjeru kvalitete, kemijsku i senzorsku analizu ulja. Prepoznaje to i sve više proizvođača.

Daleko se pronio glas o sjajnim istarskim ekstra djevičanskim maslinovim uljima, ali i o djelatnosti, pa i djelatnicima Institituta.

Da je naša zemlja prepoznata, pa i ova voditeljica službenog panela Hrvatske za senzornu analizu maslinova ulja, pokazao je i poziv iz New Yorka. Na njemu će u travnju Karolina Brkić Bubola uz 18 sudaca iz cijelog svijeta predstavljati našu regiju. I ocjenjivati najbolja ulja s cijele zemaljske kugle. Ne treba zaboraviti da se među njima istarska i hrvatska ulja gotovo uvijek okrune sjajnim odličjima. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!