Gdje je ekipa za kavu ili tulum - zna aplikacija Drink&Pick

23.03.2023.

18:00

Autor: Saša Užarević/Dobro jutro, Hrvatska/HRT/V.M.

Drink & Pick

Drink & Pick

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Besplatna mobilna aplikacija Drink & Pick, osmišljena je u Hrvatskoj, služi za izlaske i druženje s ljudima. U realnom vremenu traži prijatelje ali i donosi sve informacije o koncertima i događanjima u najvećim hrvatskim gradovima.

Aplikaciju su osmislili Sanja Kvastek i Goran Furlan, a u njihovom društvu Drink & Pick je isprobala i ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska:

Mobilna aplikacija Drink & Pick služi za izlaske i druženje s ljudima. U realnom vremenu traži prijatelje ali i donosi sve informacije o koncertima i događanjima u najvećim hrvatskim gradovima.

- Na ideju sam došla na jednom putovanju, s prijateljicama sam bila u inozemstvu i htjela sam navečer izaći van, međutim nismo uspjele naći nikakav softver ili aplikaciju koja bi nam omogućila da ciljano odemo na neko mjesto gdje se sluša glazba koju mi preferiramo, priča nam Sanja Kvastek.

Aplikacija omogućava pretraživanje događaja prema vrsti željenog mjesta ili glazbe i sl.

- Aplikacija je zamišljena kao univerzalni portal za izlaske, odgovara na tri ključna pitanja: gdje se nešto događa, gdje su vaši prijatelji i gdje je zanimljiva ekipa za druženje, dodaje Goran Furlan.

Aplikacija je besplatna te se lako može instalirati i koristiti.

- Namijenjena je vrlo širokom krugu ljudi, svima onima koji aktivno izlaze; mogu to biti mladi, bitno je da imaju više od 18 godina, do penzionera koje zanima gdje će ujutro popiti kavu sa svojim kolegama. Kroz aplikaciju mogu vidjeti je li netko od prijatelja već negdje na kavi i mogu li se pridružiti, objašnjava Furlan.

Ovu jedinstvenu ideju za aplikaciju Sanja Kvastek osmislila je na putovanju u Prag.

- Ideja se rodila 2016. godine, 2019. smo na tržište stavili beta verziju koja je krenula dobro. Bili smo zadovoljni brojem skidanja i svakodnevnih aktivnih novih korisnika, međutim onda je došla korona koja je ubila cijelu industriju događaja, pa tako i nas. Mi smo to vrijeme, pak, iskoristili da oplemenimo aplikaciju novim funkcionalnostima. Sad smo je zgotovili i ona je izišla ponovno na tržište, kaže Sanja Kvastek.

Sanja i Goran ističu da će uskoro korisnici aplikacije moći kupiti kartu za koncert, platiti piće, rezervirati stol u restoranu ili pozivati taksi. Bit će im dostupno sve ono što je potrebno za dobar provod.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!