15:47 / 24.07.2018.

Autor: T.V./Hina

I Split dobio SightRun aplikaciju za trkače

-

-

Foto: - / -

Aplikacija povezuje trčanje i turističko razgledavanje, koristi GPS sustav mobilnog telefona za navigaciju i aktivaciju audiozapisa koji korisniku daju zanimljive informacije o gradu. Dostupna je na hrvatskom i engleskom jeziku.
Nova turistička ponuda - besplatne trkačke ture koju će Splićani i njihovi gosti moći koristiti kroz SightRun mobilnu aplikaciju, predstavljene su u Turističkoj zajednici Grada Splita. Brojni trkači koji posjete grad podno Marjana tako će ubuduće Split moći razgledavati trčeći.

Audio trkačka tura potpuno je besplatna, dovoljno je imati pametni telefon i na njemu instaliranu SightRun aplikaciju. Aplikacija povezuje trčanje i turističko razgledavanje, koristi GPS sustav mobilnog telefona za navigaciju i aktivaciju audiozapisa koji korisniku daju zanimljive informacije o gradu. Dostupna je na hrvatskom i engleskom jeziku.

Direktorica Turističke zajednice Split Alijana Vukšić rekla je da su upravo nove generacije putnika vezane uz mobilne uređaje zbog čega je prirodno da im ponude novi turistički proizvod kroz medij koji je njima prihvatljiv.

Splitska tura, koja započinje kod makete grada na Rivi, duga je 5,5 kilometara, a kroz audiozapise trkač otkriva Dioklecijanovu palaču, Prokurative, katedralu sv. Dujma, ali i gradske ličnosti.

Osim u Splitu, SightRun trenutno nudi trkačke ture i u Zagrebu, Opatiji, Puli, Rovinju te Grazu i Munchenu.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!