12:16 / 13.11.2019.

Autor: Gordan Ćelić/Dinko Kreštalica/V.M./HRT

Inovatori sa svih strana svijeta u Zagrebu

-

-

Foto: - / -

Na Zagrebačkom velesajmu danas se otvara još jedan sajam - Sajam inovacija INOVA. Tradicionalna je to nacionalna izložba inovacija koja od 1971. godine redovito svjedoči o najvećim uspjesima hrvatskog inventivnog rada.
U Zagrebu je otvorena INOVA - izložba inovacija među najstarijima u svijetu i druga po veličini u Europi. Ove je godine na Zagrebački velesajam privukla  550 izlagača iz 31 države. Odlična je to prilika za predstavljanje i hrvatskim inovatorima. Među njima je i genijalac s Lošinja koji osvaja svijet prodajući - zrak!

Prigoda je to za susret hrvatskih inovatora i poduzetnika sa inozemnim kolegama i plasman inovacija na hrvatsko tržište: INOVA 2019 je mjesto okupljanja inovatora iz cijelog svijeta, ističu organizatori.

- Dugogodišnja poslovna suradnja s organizatorima inozemnih izložbi inovatora, svjetsko pokroviteljstvo WIIPA-a (Svjetska organizacija inovatora) i brojni zadovoljni strani izlagači na ranijim izložbama INOVE temelji su dolaska inovatora iz Tajvana, Hong Konga, Kine, Japana, Kambodže, Vijetnama, Indonezije, Koreje, Saudijske Arabije, Irana, Iraka, Sudana, Kanade, Njemačke, Makedonije, Slovenije, Tajlanda, Poljske, Rumunjske, Moldavije, Bugarske, Rusije, Malezije, Bosne i Hercegovine, napominju iz INOVA-e.

U sklopu sajma održava se i Sastanak Vijeća Svjetske organizacije inovatora WIIPA-e. U povodu 10. obljetnice uspješnog djelovanja WIIPA očekuje se donošenje novog temeljnog dokumenta pod nazivom 'Zagrebačka deklaracija'

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!