15:55 / 21.12.2020.

Autor: Gordan Ćelić/Dobro jutro, Hrvatska/V.M./HRT

Interaktivni adventski ‘Virtualni božićni prozori’ u Zagrebu

-

-

Foto: - / -

Obiđite interaktivnu izložbu na otvorenom pod nazivom ‘Virtualni božićni prozori’ koja je dio ovogodišnjeg Adventa u Zagrebu.
Obiđite interaktivnu izložbu na otvorenom pod nazivom ‘Virtualni božićni prozori’ koja je dio ovogodišnjeg Adventa u Zagrebu.

U ovom specifičnom blagdanskom ozračju koje uvjetuje borba protiv pandemije otvaraju se nove mogućnosti doživljaja popularnog zagrebačkog Adventa.

Uz pomoć besplatne aplikacije Equinox XR na Android i iPhone telefonima moguće je tako u proširenoj stvarnosti doživjeti jedinstvene sadržaje Adventa Zagreb na više od 20 lokacija – i to u Zagrebu, te u Splitu, Osijeku, Rijeci i Puli.

- Turistička zajednica grada Zagreba (TZGZ) u suradnji s tvrtkom Equinox Vision, hrvatskim startupom koji razvija platformu Equinox za laku objavu sadržaja proširene stvarnosti, omogućila je uživanje u posebno kreiranim sadržajima Adventa Zagreb, najavljuju iz Turističke zajednice grada Zagreba.

Radi se o autorskim ilustracijama Mateje Kovač s motivima zagrebačkih adventskih starogradskih prozora predstavljenih kroz izložbu na otvorenom pod nazivom ‘Virtualni božićni prozori’.

- Equinox ih je pretvorio u animirane i interaktivne trodimenzionalne AR (Augmented Reality) objekte koji se korisnicima iscrtavaju u proširenoj stvarnosti na ekranu njihovog pametnog telefona. Svi koji imaju pametne telefone mogu putem besplatne aplikacije Equinox XR vidjeti trodimenzionalne ilustracije prozora i 'interaktirati' s njima na samoj lokaciji, ističu iz TZGZ.

Korisnici ih mogu vidjeti uz pomoć kamere mobitela na riječkom Korzu, splitskim Prokurativama i Trgu Gaje Bulata, osječkoj Tvrđi i pulskim Zlatnim vratima, a u Zagrebu na dvadesetak lokacija poput Trga bana Jelačića, Trga kralja Tomislava, jezera Jarun i Bundek, parka Maksimir i drugih - karta svih lokacija je dostupna ovdje.

Svoj osobni doživljaj izložbe i interakcije s postavljenim AR objektima, korisnici aplikacije mogu podijeliti na društvenim mrežama.

Detalje o interaktivnoj izložbi ‘Virtualni božićni prozori’ ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska doznala je od direktorice sektora za promociju i poslovni turizam TZGZ Dubravke Maršić Buljan i Martine Lucić Čanak iz Equinoxa:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!