10:42 / 23.10.2018.

Autor: E.L.S./Hina

Iz pacijentova želuca liječnici izvadili više od 120 čavala

-

-

Foto: - / -

Uz 122 čavla dugačka deset centimetara, pacijent je progutao četiri pribadače, dvije iglice, čačkalicu i nekoliko komadića stakla.
Liječnici bolnice u Adis Abebi iz želuca tridesettrogodišnjeg pacijenta operativnim su zahvatim izvadili 122 čavla i još neke oštre predmete, izvijestili su bolnički izvori.

Pacijent već deset godina pati od mentalne bolesti, a prije dvije godine prestao je s medikamentoznom terapijom, što je vjerojatno bio razlog početka 'konzumiranja' spomenutih predmeta, rekao je novinarima Dawit Teare, kirurg bolnice Saint-Pierre u Adis Abebi.

Uz 122 čavla dugačka deset centimetara, pacijent je progutao četiri pribadače, dvije iglice, čačkalicu i nekoliko komadića stakla. Liječnici pretpostavljaju da ih je u organizam unio pijući pritom vodu.

Pacijent ima sreću što mu oštri predmeti nisu razrezali sluznicu niti unutarnje organe jer je to moglo rezultirati teškom infekcijom, pa i smrću, istaknuo je liječnik.

Rekao je da je i ranije obavljao slične operativne zahvate na mentalno oboljelim pacijentima, no da nijedan od njih nije progutao toliku količinu opasnih predmeta. Pacijent se dobro oporavlja i pod nadzorom je psihijatara.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!