15:20 / 02.07.2020.

Autor: Šime Kovačević/Dobro jutro, Hrvatska/V.M./HRT

Jel' fratar il' arbun?

-

-

Foto: - / -

Znanstvena monografija ‘Ihtiofauna Jadranskoga mora’ autora prof.dr.sc. Jakova Dulčića i dr.sc. Marcela Kovačića donosi dosad najdetaljniji pregled ribljih vrsta našega mora.
Znanstvena monografija ‘Ihtiofauna Jadranskoga mora’ autora prof.dr.sc. Jakova Dulčića, znanstvenog savjetnika Instituta za oceanografiju i ribarstvo u Splitu i dr.sc. Marcela Kovačića, višeg kustosa Prirodoslovnog muzeja u Rijeci, donosi dosad najdetaljniji pregled ribljih vrsta našega mora.  Oba autora su ugledni europski i svjetski stručnjaci ihtiolozi čiji je rad priznat i na nacionalnom i na međunarodnom nivou.

- Monografija donosi pregled svih novih vrsta riba u Jadranskome moru. Pojam “nove ribe” ne odnosi se samo na novopridošle vrste riba već i na sve one vrste čije je prisustvo potvrđeno tek nedavno, i kao takve se nisu našle u posljednjem službenom popisu jadranskih vrsta, ističu iz izdavačke kuće Golden marketing.

Monografija donosi detaljan opis ribljih vrsta, te sistematski popis s ključem za određivanje porodica i vrsta.

Knjigu je u emisiji Dobro jutro, Hrvatska predstavio prof. dr. sc. Jakov Dulčić:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!