16:26 / 25.10.2018.

Autor: T.V./HRT

Kako do posla novim alatima i tehnologijama ?

-

-

Foto: - / -

U novom coworking prostoru CODE HUB, u prizemlju Studentskog doma u Zadru, održat će se MeetUp na temu Kako i gdje programeri (ne) uče?
U novom coworking prostoru CODE HUB, u prizemlju Studentskog doma u Zadru, održat će se MeetUp na temu Kako i gdje programeri (ne) uče? Gošća je Ivana Bosnić, bivša učenica zadarskog MIOC-a, a danas docentica na Sveučilištu u Zagrebu, Fakultetu elektrotehnike i računarstva.

Studenti računarstva, informacijskih tehnologija i sličnih studija, tijekom svoga formalnog obrazovanja često razmišljaju i među sobom raspravljaju o razini znanja i vještina koje stječu, brinući se hoće li to znanje biti dovoljno “konkretno” za budućeg poslodavca. Osjećali bi se sigurnije učeći vještine rada s vrlo konkretnim, najnovijim alatima i tehnologijama umjesto općenitijeg i dubljeg znanja. No, postavlja se pitanje jesu li takve konkretne vještine dovoljne za njihov budući posao i u kojim će prilikama primijetiti da im određeno znanje nedostaje?

Neki idu i korak dalje - razvojem neformalnog obrazovanja, uz nevjerojatan broj (više ili manje) kvalitetnih obrazovnih materijala i drugih oblika pomoći na Internetu, neki se pitaju: “Je li mi fakultet uopće potreban za ovakvo zanimanje? Ne bih li mogao sve naučiti na taj način?” 

Ovaj MeetUp, naziva “Kako i gdje programeri (ne) uče?” prilika je za razgovor o ovim pitanjima i upoznavanje različitih pogleda na ovu problematiku, uključujući sveučilišne nastavnike, studente, poslodavce i posloprimce. Također, na MeetUpu ćemo se upoznati i s vrlo raznolikim neformalnim izvorima znanja i vještina koji su putem Interneta dostupni svim zainteresiranima. Iako neformalni, nezaobilazni su dio u cjeloživotnom obrazovanju svakog (budućeg) programera koji želi ići u korak s vremenom i strukom.

Gošća je Ivana Bosnić, bivša učenica zadarskog MIOC-a, a danas docentica na Sveučilištu u Zagrebu, Fakultetu elektrotehnike i računarstva. Bavi se globalnim programskim inženjerstvom, primjenom e-učenja na obrazovanje u polju programskog inženjerstva, učenjem podržanim tehnologijom, otvorenim obrazovnim sadržajima i njihovom ponovnom uporabom, Web-tehnologijama te otvorenim sustavima.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!