Korisnici Vibera u 2021. ostvarili 300 milijuna poziva i slali 200 poruka u sekundi

27.01.2022.

15:23

Autor: V.G./HRT/Hina

Viber

Viber

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Hrvatski korisnici aplikacije za komuniciranje Viber u 2021. su ostvarili više od 300 milijuna poziva i poslali više od 200 poruka u sekundi, izvijestili su u četvrtak iz tvrtke Rakuten Viber koja stoji iza te aplikacije.


Korisnici Vibera u Hrvatskoj su u 2021. na toj aplikaciji proveli 25 milijuna sati u glasovnim i videorazgovorima, a najviše poziva i poruka bilo je tijekom praznika Nove godine, Valentinova i Dana žena, dok su i tzv. stickere upotrebljavali 50 posto više nego u 2020. ili više od 260 milijuna koje su stavljali uz poruke, podaci su iz priopćenja.

Iz Rakuten Vibera iznose da je Viber u 2021. obilježio 11 godina postojanja dosegnuvši više od milijardu instalacija na Android uređajima.

Ističu i kako su od prošle jeseni, kada su se pojavili, hrvatski korisnici kreirali više od milijun Viber filtera, koji su im omogućili da se dodatno vizualno izraze tijekom razgovora.

Uz to, u posljednjih godinu dana Viber je pokrenuo nekoliko partnerstava u Hrvatskoj, s news portalom i drugima za više sadržaja, pri čemu ističu Koronavirus.hr kao jednu od najvećih komunikacijskih grupa na Viberu s više od 50 posto mjesečno aktivnih korisnika te suradnje s SOS Dječim selom, Crvenim križem i Hrabrim telefonom.

U segmentu poslovnih rješenja Viber također u 2021. ima rast u odnosu na 2020. godinu, i to od 27 posto u segmentu novih "chatbotova", od 23 posto u broju novih poslovnih poruka i 15 posto u segmentu isporučenih Viber poslovnih poruka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!