Morski putovi srednje Dalmacije na mapama Googla

23.08.2021.

11:30

Autor: Regina Zubanović/Dobro jutro, Hrvatska/V.M./HRT

Google Street View za pomorske putove

Google Street View za pomorske putove

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Prva u Europi, Splitsko-dalmatinska županija je putem Googlova servisa navigacije uvela Street View za pomorske putove koji omogućuje prikaz morskih ruta duž obale županije. 

Inovacija je prihvaćena iznimno dobro, što potvrđuje podatak da je u prva dva tjedna ostvareno više od 12 milijuna prikaza.


Atraktivnu inovaciju u emisiji Dobro jutro, Hrvatska predstavili su direktor TZ SDŽ Joško Stella, izvođač projekta Denis Orlić i splitsko-dalmatinski dožupan Stipe Čogelja:

- Program omogućava virtualnu šetnju obalom i odličan je inovativno nadograđen servis informacija za nautičare, skipere, ribare, turiste, domaće i strance. Oni će tom uslugom dobiti informaciju, odnosno virtualnu sliku o onome što ih čeka prilikom uplovljavanja u svaku luku Splitsko-dalmatinske županije, a tako će i upoznati lokaciju koju bi željeli posjetiti, ističu tvorci projekta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!