Musk najavio da će s Twittera ukloniti sve račune neaktivne više godina

09.05.2023.

11:08

Autor: Hina/HRT/A.S.

Elon Musk

Elon Musk

Foto: Jonathan Ernst / Reuters

Elon Musk je najavio da će s Twittera ukloniti sve račune koji su neaktivni već nekoliko godina, pojasnivši da mu je cilj poboljšati platformu.


Prema politici Twittera korisnici bi se trebali prijaviti na svoj račun barem jednom u mjesec dana da bi izbjegli trajno uklanjanje zbog dugotrajne neaktivnosti.

- Eliminiramo račune koji godinama nisu aktivni, tako da ćete vjerojatno zamijetiti da vam broj pratitelja pada, upozorio je šef društvene mreže u tweetu.

Otkako je krajem listopada kupio platformu za 44 milijarde dolara, ovaj je multimilijarder najavio masovna otpuštanja i promjene.

Analitičari kažu da su brojni oglašivači napustili stranicu i aplikaciju, a nova formula pretplate na Twitter Blue (za certificiranje i korištenje povlastica) nedostatna je da bi kompenzirala gubitak prihoda.

No šef Tesle i SpaceX-a nastavlja s ostvarenjem svojega nauma, potaknut povratnim informacijama obožavatelja.

- Naporno radimo da bismo vaš feed učinili što zanimljivijim. Kakav je danas u usporedbi s onim prije šest mjeseci?, upitao je u anketi u nedjelju.

Oko 46 posto od 1,5 milijuna onih koji su glasali odgovorilo je "bolje", a 38 posto "gore".

Kada pojedinci i tvrtke biraju mjesto oglašavanja uzimaju u obzir različite parametre, među kojima je i broj dnevnih (ili barem mjesečnih) aktivnih korisnika, prosječno vrijeme provedeno na platformi i angažman, odnosno broj interakcija sa sadržajem (komentari, lajkovi, itd.).

Prema istraživačkoj tvrtki Insider Intelligence, prihod Twittera ove će godine pasti 28 posto jer oglašivači ne vjeruju Musku.

U intervjuu BBC-ju on ih je uvjeravao u suprotno, tvrdeći da je zamijećen povratak oglašivača i da je otprilike na točki rentabilnosti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!