Musk: Za 10 godina većina automobila vozit će samostalno

02.12.2020.

02:26

Autor: HRT/Hina

Foto: Hannibal Hanschke/REUTERS

Foto: Hannibal Hanschke/REUTERS

Foto: - / REUTERS

Američki poduzetnik Elon Musk rekao je u Berlinu kako vjeruje da će za deset godina većina automobila voziti samostalno.
Američki poduzetnik Elon Musk rekao je u Berlinu kako vjeruje da će za deset godina većina automobila voziti samostalno.

-
Postajat će sve rjeđe da netko sam vozi svoj automobil, rekao je utemeljitelj automobilskog koncerna Tesla Elon Musk kojemu je u Berlinu dodijeljena nagrada Axel Springer. Musk je izjavio među ostalim i kako se ne protivi suradnji s etabliranim proizvođačima automobila poput BMW-a ili Mercedesa.

➡️ Tesla predstavio prvi električni pick-up 
➡️ Elon Musk pretekao Billa Gatesa po bogatstvu 
➡️ Elon Musk: Nešto je sumnjivo s testovima na Covid 
➡️ Muskov Neuralink ugradio čipove u mozak životinja

Tesla trenutačno pored Berlina gradi najveću tvornicu u Europi u kojoj bi se od sljedeće godine trebalo proizvoditi i do pola milijuna automobila na električni pogon. Musk je nedavno najavio da bi na istom mjestu trebala nastati i tvornica akumulatora za električne automobile.

Nagrada Axel Springer, koja nosi ime po utemeljitelju najvećeg njemačkog medijskog koncerna koji izdaje listove poput Bilda ili Welta, dodjeljuje se po peti put osobama koje u posebnoj mjeri pokazuju osjećaj za inventivnost. Među dosadašnjim dobitnicima su i utemeljitelj Facebooka Mark Zuckerberg tevlasnik i pokretač platforme Amazon Jeff Bezos.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!