22:22 / 01.08.2020.

Autor: Damir Smrtić/Dnevnik/IMS/I.Z./HRT

Na Međunarodnoj svemirskoj postaji oproštajna ceremonija za američke astronaute

-

-

Foto: - / -

Kapsula s astronautima trebala bi se za sat vremena odvojiti od Međunarodne svemirske postaje, no do posljednjeg trenutka neće se znati hoće li se to i dogoditi.
Na Međunarodnoj svemirskoj postaji, posada je jutros pripremila oproštajnu ceremoniju za dvojicu američkih astronauta koji su pristali na postaju prije više od 2 mjeseca u kapsuli Crew Dragon u vlasništvu tvrtke SpaceX Ilona Maska.

Kapsula s astronautima trebala bi se za sat vremena odvojiti od Međunarodne svemirske postaje, no do posljednjeg trenutka neće se znati hoće li se to i dogoditi jer bi moguća područja slijetanja u Meksičkom zaljevu i Atlantskom oceanu mogao zahvatiti uragan koji je već na Bahamima i približava se Floridi.

- Teško je pronaći riječi kojima bih opisao kako je biti dio ove ekspedicije. To je snažna uspomena za cijeli život. Timski rad i postignuća bili su nevjerojatni. Vrhunac su bile 4 svemirske šetnje koje smo nas petorica odradili zajedno, rekao je američki astronaut Doug Hurley.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!