Napravili prvu tenkovsku igraonicu i osvajaju svijet

15.12.2021.

14:54

Autor: Kodnasdoma/I.B./HRT

Prva tenkovska igraonica

Prva tenkovska igraonica

Foto: Kod nas doma / HRT

Bila je teška godina i posla nije bilo nigdje pa se ekipa bacila u razvijanje startup-a koji će osvojiti svijet. I uspjeli su.

Galerija
Mario Jukić, Foto: Kod nas doma/HRT
Proces izrade, Foto: Kod nas doma/HRTRad, Foto: Kod nas doma/HRT

Mario Jukić najdražu video igricu World of tanks zaigrao je prvi put još u srednjoj školi. Cijela njegova ekipa se "zakačila". No njegova ljubav prema tenkovima seže još iz osnovnjaka kada je s prijateljem pokušao napraviti svoj vlastiti tenk. 

- Međutim tada je znanje bilo jako ograničeno. Ta ideja, to sjeme koje je posijano ostalo je u podsvijesti, pojavio se World of tanks, svjetsku slavu je doživio, mi smo se u međuvremenu razišli u druge gradove, završili fakultet i pri samom kraju fakulteta smo odlučili da idemo probati nešto novo, prisjeća se.

Bila je teška godina i posla nije bilo nigdje pa se ekipa bacila u razvijanje startup-a koji će osvojiti svijet. 

Prijatelj Ante jedan je od desetorice mladića koji su s Marijem u projektu Iron Bull - prve tenkovske igraonice u svijetu koju su dečki napravili od nule. Kompjuterska igrica uživo zvuči odlično, ali provedba ideje u dijelo i nije baš lagana.

- Ukupno preko 4 godine, a zadnje dvije i pol godine intenzivnog rada upravo na pripremi. Svaki dan mi je došlo da odustanemo jer je toliko problema, ali evo, svaki dan smo gurali, gurali, gurali, rješavali probleme, jedan po jedan, to kao inženjeri radimo i evo - došli smo na kraju do finala i sad otvaramo, rekao je Ante Medić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!