14:36 / 14.11.2018.

Autor: HRT

Natjecanje studenata tehničkih fakulteta u razvoju umjetne inteligencije

-

-

Foto: - / -

Uskoro počinje četvrti po redu AI BattleGround - najveće natjecanje u umjetnoj inteligenciji koje studenti organiziraju za studente.
U Zagrebu će se 7. i 8. prosinca održati natjecanje u borbama umjetnih inteligencija - snage će odmjeriti studenti tehničkih fakulteta. O kakvom je natjecanju rekli su nam u Studiju 4 Fran Grgić glavni organizator natjecanja i Mihovil Ilakovac kreator zadataka za natjecanje.

"Natjecanje Hackathon dogodilo se zadnjih godina u programiranju. Natjecatelji imaju 24 sata da riješe neki zadatak. To može biti npr. poslovni problem. Mi radimo malo drugačije. Radimo poslovnu igricu za koju će natjecatelji raditi tog bota pomoću umjetne inteligencije koji će moći prelaziti igricu i boriti se protiv drugih. Prva tri osvajaju novčane nagrade. Bit će 16 timova po 4 člana. Maratonski dio je samo programiranje. Natjecatelji, tj. timovi imaju 20 sati da napišu i istreniraju svoje rješenje zadatka i to rješenje će se kasnije boriti protiv drugih", istaknuo je Grgić.

"U populaciji studenata tehničkih fakulteta postoje neki koji su željni nekih novih izazova. Naše je natjecanje jedan takav format gdje se objektivno natječu rješenja natjecatelja, nikakav žiri ni komisija to ne ocijenjuju, nego tko je bolji - pobjeđuje. I to je jedno uzbuđenje za programere koji inače rade nešto što nije toliko opipljivo. Ovako vidimo dva bota i to zna biti jako zabavno", istaknuo je Ilakovac.

Potvrdio je da se natjecanje apsolutno može iskoristiti za povezivanje mladih s IT tvrtkama.  
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!