16:18 / 31.08.2018.

Autor: T.V./Hina

Nova usluga za studente: e-Razmjena studentskih ocjena

-

-

Foto: - / -

Na portalu e-Građani omogućena je nova usluga za studente "e-Razmjena studentskih ocjena", putem koje će studenti visokih učilišta u bilo kojem trenutku moći besplatno zatražiti elektronički prijepis ocjena.
Na portalu e-Građani omogućena je nova usluga za studente "e-Razmjena studentskih ocjena", putem koje će studenti visokih učilišta u bilo kojem trenutku moći besplatno zatražiti elektronički prijepis ocjena, priopćila je Agencija za znanost i visoko obrazovanje (AZVO), koja je tu uslugu razvila u suradnji s Ministarstvom uprave.

Studentima koji dio studija provode na drugom visokom učilištu u sklopu studentske razmjene, ova usluga pojednostaviti će postupak razmjene ocjena, budući da će sada sami moći zatražiti elektronički prijepis ocjena i učitati ga na mrežnu stranicu visokog učilišta na koji odlaze na razmjenu. Po povratku s razmjene, ocjene također mogu učitati na mrežnu stranicu matične institucije, ističe AZVO.

Time se i Hrvatska pridružila mreži EMREX čija je svrha poticanje studentske mobilnosti i osnaživanje studenata da učinkovitije kontroliraju vlastite studentske podatke i njihovu razmjenu, posebice izvan granica svoje države. U slučaju kada visoko učilište nije član EMREX-a, a prihvaća digitalne zapise, student može dostaviti elektronski potpisani dokument preuzet s mrežne stranice e-Građani, stoji u priopćenju.

Za sada su unutar usluge dostupni podaci za tri visoka učilišta iz Hrvatske - Hrvatsko katoličko sveučilište, Tehničko veleučilište u Zagrebu i Veleučilište s pravom javnosti Baltazar Zaprešić, a planira se i daljnje povećavanje broja visokih učilišta i dostupnih podataka za studente.

AZVO podsjeća da je na portalu e-Građani dostupna i mogućnost prijava na diplomske studijske programe visokih učilišta u Hrvatskoj, a od sljedeće godine i mogućnost prijava na preddiplomske i integrirane studijske programe visokih učilišta u Hrvatskoj.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!