"Nove prilike" obrazovanja uz modernu tehnologiju

27.10.2021.

20:10

Autor: Dnevnik/HRT/IMS/D.D.

"Nove prilike" obrazovanja uz modernu tehnologiju

"Nove prilike" obrazovanja uz modernu tehnologiju

Foto: Dnevnik / HRT

Tisuću prosvjetnih radnika i informatičkih stručnjaka okupilo se na korisničkoj konferenciji CARNET-a - Hrvatske akademske i istraživačke mreže, koja se pod nazivom "Nove prilike" održava u Šibeniku. "Online" je prati još tisuću i pol ljudi.

U interaktivnim izlaganjima, panelima i radionicama govorit će se o novim prilikama koje u obrazovanju pruža informacijsko-komunikacijska tehnologija, te iskustvima učenika i profesora u nastavi na daljinu. 


- Projekt e-Škole je doprinio brzom i uspješnom prelasku škola na online nastavu što je prepoznala Europska komisija tako da je istaknula Hrvatsku kao državu koja je osigurala kontinuitet obrazovanja tijekom pandemije, izjavila je Ana Smoljo, predsjednica Programskog odbora CARNET-ove konferencije.


- Ako gledamo ono što smo dobili, jednu posebnu motivaciju učenika koji su se vraćali u škole, koji su prepoznali da je škola mjesto gdje osim znanja dobiju i druge kvalitete za život, onda smo zapravo, ja ću to sad reći možda i skandalozno - profitirali, rekao je Zdenko Kobeščak, ravnatelj OŠ "Stjepan Radić", Brestovec Orehovički.


- Danas je CARNET ogromno, strateški važno, od nacionalnog interesa institucija koja konačno provodi i sve ove projekte gdje sada idemo u korak i u skladu s politikom EU, istaknuo je Radovan Fuchs, ministar znanosti i obrazovanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!